| ClaudiuTicu a întrebat:

Are cineva pensie de handicap? Pe certificat scrie diagnostic boala accentuat. Intrebare Poate sa se angajeze, sa lucreze 8 ore normal? Poate sa muncească sa se încadreze sau nu? Vreau și eu un răspuns mai explicit. Mulțumesc anticipat.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
Ioandelasal
| Ioandelasal a răspuns:

Nu exista pensie de handicap, doar pensie de invaliditate.
Daca este incadrat in gr.I sau II de invaliditate nu poate cumula pensia cu salariul, doar cei din gradul III o pot cumula, conform L.263/2010, citez:
"Conform L.263/2010, privind sistemul unitar de pensii publice, cu md. si compl. ulterioare, citez:
„ART.118.(1) În sistemul public de pensii, pot cumula pensia cu venituri  provenite din situaţii pentru care asigurarea este obligatorie, în condiţiile legii, următoarele categorii de pensionari:
a) pensionarii pentru limită de vârstă;  
b) nevăzătorii;  
c) pensionarii de invaliditate gradul III, precum şi copiii, pensionari de urmaş, încadraţi în gradul III de invaliditate;"