| litere123 a întrebat:

Argumente pro și contra în vizitarea unui psiholog?
Ajută timpul petrecut în cabinet în rezolvarea problemei?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
19 răspunsuri:
| Simpatic a răspuns:

CONTRA : risipa de timp si mai ales de bani.
Daca problema e doar de natura spirituala, o durere legata de pierderea cuiva sau ceva important te poate ajuta orice cunoscut (membru al familiei) cu vorbe si sfaturi exact ca un psiholog si nici nu trebuie sa dai 150 de lei pe 45 minute
Daca problema e de problema psihica de orice natura nu ajuta decat psihiatrul, fie ca vorbim de depresie, TOC, schizofrenie si orice alta tulburare psihica- astea nu trec cu vorbe

| DenisIonut01 a răspuns:

Depinde si de tine daca vrei sa fi ajutat. Daca esti deschis. Dar da, pe mine m-a ajutat si ma ajuta in continuare, nu mai sunt asa frustrat si irascibil ca de obicei, ma ajuta si gasirea rezolvarii problemei.

| RAY a răspuns:

Eu urmez un tratament si a dat rezultate bune, desigur ca si la pshiolog e bine dar costa iar rezultatele alap dupa mult timp, asa iti iei tratamentl, bagi meditație si in 6 luni scapi

| Violleta2022 a răspuns:

Da, ajuta in cele mai multe cazuri.
Daca nu ajuta, cazul este escalat la un psihiatru, pentru ca, sunt cazuri grave care nu pot fii rezolvate de un simplu psiholog si necesita un specialist, precum psihiatrul.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Dacă te-ai dus acolo ca să petreci timpul, nu te ajută. Du-te la baba Vanga sau la vrăjitoarea Portocala.

| alina2k18 a răspuns:

''Ajută timpul petrecut în cabinet în rezolvarea problemei?''
Depinde cat de grava e problema si cat de specializat e psihologul respectiv pe problema ta.

| RoCkKiD a răspuns:

Contra:
-Costa

Pro:
-Te ajuta sa iti rezolvi problema.

Acum, treaba cu mersul la psiholog e ca si cu mersul la medic, daca mergi la doctorita maricica care e medic la dispensarul din sat nu e acelasi lucru cu a merge la un medic, profesor universitar. Serviciile nu vor fi aceleasi si e oarecum normal.

Daca mergi la primul cabinet psihologic pe care il gasesti la coltul blocurui e posibil sa nu te alegi cu cele mai bune servicii.

Cand alegi un terapeut, cauta sa vezi ce reviewuri online are, cauta pe siteul colegiului psihologilor din Romania sa vezi daca e membru si ce formare are, daca omul e format pe terapie de familie, poate nu ecea mai bun varianta daca tu ai anxietate. In plus, cand mergi, in primele sedinte ar trebui sa iti faca o evaluare si sa isi spuna de cate sedinte va fi nevoie pentru rezolvarea problemei. nu continua cu un terapeut care nu iti spune asta.

Acum, la fel ca in cam oricare alt caz, unul bun o sa coste, asa ca vezi daca gasesti unul decent in bugetul tau, daca te astepti sa mergi la unul cu 50 de lei sedinta care sa fie si bun. poate ca ai asteptari cam nerealiste.

| siriusblack98 a răspuns:

Doar daca tu crezi ca te ajuta iar problema ta nu-i depaseste competentele si cunostintele psihologului respectiv. Cu exceptia preturilor piperate, nu cred ca exista argumente contra in purtarea unor discutii cu un psiholog. Este vorba doar de comunicare in vederea solutionarii unor dileme, nimic toxic aici.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Dacă îți cunoști problema da, ajută.
Fiul unei cunoștințe de a mea când era mai mic avea anumite halucinații cu păianjeni, îi vedea peste tot, s-a dus la psiholog de câteva ori, și psihologul i-a dat anumite exerciții de făcut, nu mai știu exact ce, ceva de făcut în pat cu ochii închiși, și în puțin timp a scăpat de halucinațiile alea.
Psihologia e la un nivel destul de bun în ceea ce privește cunoștințele anumitor probleme sau comportamente și are rezolvări pentru multe lucruri, problema apare atunci când nu-ți cunoști problema ci doar efectele ei, atunci e jale di păcate.

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Contra? Majoritatea psihologilor din Romania sunt niste jeguri intrate pe pile care vor doar sa-ti ia banii si nici nu respecta regula de aur... Pro? Daca gasesti psiholog in firea lui, poate ajuta, dar gandeste-te din nou: Esti in Romania? Vasta parte din romani sunt debili, te vor calca in picioare dupa ce iesi de acolo, delirand ca esti nebun...

anonim_4396
| anonim_4396 a răspuns:

Depinde de problemă și de cât de competent e psihologul.

| troleibuz a răspuns:

Ajuta daca vrei sa te ajute.

| Felissa13Eden a răspuns:

Pro:daca n-ai prieteni, o sa ti se para ca se implica emotional psihologul si chiar o sa vrea sa te ajute; o sa te simti relaxat, chiar fericit in unele momente; o sa te bucuri de viata o perioada.
Contra-omului nu ii pasa de tine, vrea doar sa iti ia banii si, eventual, daca esti un pic pe aratura, sa te trimita la psihiatru sa scape de tine.

| Cosmin86 a răspuns (pentru Felissa13Eden):

Sunt si cativa care isi fac treaba super bine, pe un prieten l-a scos dintr-o depresie de suicid.

| Felissa13Eden a răspuns (pentru Cosmin86):

Mie psihologul imi zicea "daca te tai, de ce nu te sinucizi?". Aveam 15 ani, m-a ajutat enorm gandirea asta prapastioasa laughing

| Cosmin86 a răspuns (pentru Felissa13Eden):

Ti-am zis, sunt si CATIVA (adica putini), care sunt chiar buni. Trebuie sa-i gasesti, pe recomandare.

| armiaso a răspuns:

Mergi si te convingi singur, si nu asculti asa zise sfaturi, nu are rost sa incep sa disec toate argumentele postacilor anti-mers la psiholog de inaintea postarii mele, habar n-au pe ce planeta traiesc dar dau sfaturi pe TPU, ce sa faca si ei, sunt importanti.

| CataCatalin994 a răspuns:

Depinde de caz si depinde de psiholog. Eu am mers la psiholog cu problema atacurilor de panica, si a anxietatii perpetue, si am fost trimis la psihiatru unde am primit tratament care m-a ajutat.

Mie nu mi-au fost cam deloc utile doar "vorbele" si suplimentele prescrise, nu am scapat de probleme doar cu ele, m-au ajutat doar antidepresivele si anxioliticul. A, si a mai contribuit si magneziul foarte mult, recomand.

| Gabigabyi a răspuns:

Nici psihologii nu sunt de incredere

Întrebări similare