|

Ati avut vreodata acea senzatie de neliniste, dar nu stiati de ce? Azi am simtit acest lucru cam toata ziua si nici nu am putut manca. Ideea este ca marti am un turneu si ma ingrijoreaza faptul ca merg cu echipa si nu ma cunosc cu nimeni de acolo deoarece sunt noua. Cum pot face sa scap de aceasta senzatie?

7 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

E anxietate, teama de necunoscut, de schimbare, de noutate, de viitor, cred că toți o avem în diferite grade, mai puțin, mai mult sau, la unii, atât de exacerbată că nu mai pot ieși din casă.
Problema e că nu există sfaturi simple, respiră adânc, nu te mai gândi la asta, fă mișcare pentru a declanșa endorfinele. Anxietatea se combate fie medicamentos, cu anxiolitice, fie prin psihoterapie. La tine, dacă nu ți s-a mai întâmplat până acum, e posibil să funcționeze dacă respiri adânc și nu te mai gândești la asta ori încerci s-o faci în mod pozitiv: și ce dacă sunt nouă, am să fac cunoștință cu fetele, ne vom înțelege bine, vom deveni prietene. Caută să proiectezi scenarii pozitive în mintea ta, s-ar putea să fie de folos și, mai ales, s-ar putea chiar să se împlinească. Baftă!

6 răspunsuri:
| a răspuns:

Consulti un medic specialist psihiatru. El cunoaște psihicul uman cel mai bine si iti poate da medicamente care sa te faca sa manânci si in acelasi timp, sa fi mai liniștită.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Donsavas):

Cred ca TU ar trebui sa mergi la psihiatru. Aici, nu e caz nici macar de psiholog. Nu totul se trateaza la psihiatrie. Din pacate, nici prostia.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Aube):

Ba da, se trateaza si "prostia", depinde in ce context.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Neliniște? nu poți mânca? înseamnă ca îți pregătesc niște farse (din alea proaste!), sau o sa te fugărească... etc, in orice caz, vor sa se distreze de tine. E grav dacă toți vor asta, de asemenea e grav dacă toți, cu excepția naivilor, vor asta; dar cazul acesta este o raritate si de obicei se aduna si plănuiesc vreo 3-4 persoane, deci rămân si persoane pe care sa te bazezi chiar dacă nu e cazul.
deci 1... nu ii lași sa stabilească niciodată ceea ce vrei sa mănânci, cât si când (adică sa nu te repezeasca). Dacă se ating de mancare, indiferent de ce motiv, ii banalizezi ( "ceea ce ai exista de când lumea"- deci respectivul nu e curios ci se preface in curios- hai la gară! sau "luarea mesei este o nimic toată" - deci respectivul ce vrea sa se preocupe de tine sa se preocupe de altceva sau pentru el; etc). Nu îți lași mâncarea si părăsești masa, pentru nimic in lume (îți iei destulă apă, pâine etc, nu mergi la wc, după telefon etc - mergi înainte sau după,)
2 Esti corecta, indiferent cine greșește. Si ii articulezi pe cei ce abuzează (fizic) chiar si de altii, nu instantaneu ca si cocosul ci o dată ce joaca întrece măsura sau incep sa se repete. In cazul tău, poate ar trebui sa aștepți mai mult ca sa intervină mai întâi veterani sa facă liniște, iar ei au multa răbdare (mai ales cei fricoși) si care s-ar bucura sa intervii si sa te riști in locul lor.
Ca sa scapi de senzație? - este o senzație ca ei consuma foarte multa energie, nu poți face nimic, trebuie sa treci prin asta cu brio, așa că fără relaxare, zen. De preferabil era sa îți fi dezvoltat umorul.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Când pleci înbracă o bluză nouă dar şi mai important ia o sumă de bani cu tine, omul care are bani în buzunar este mai stăpân pe el, mai sigur, mai încrezător, mai liniştit, nu trebuie să-i şi cheltuieşti neapărat, dar îţi vor da încredere în tine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Sunt doar emotiile normale in astfel de cazuri. Mai ales ca nu cunosti pe nimeni. Te vei linisti cand ajungi acolo si vei vedea ca totul e bine. Te vei integra. Echipa, de aia e echipa, ca sa va ajutati reciproc.
Succes la turneu!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează