| Rux_5597 a întrebat:

Ati fost vreodata la psiholog?

Cum se desfasoara o sedinta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| JennyBerry a răspuns:

Buna. Sedinta la psiholog dureaza in medie o ora, o ora si jumatate [ depinde de cat de volubil este psihologul ]
Incepe mai intai intrebandu-te care este problema ta si prin ce se manifesta, care sunt replicile tale de "imblanzire" a bolii [. ], ce crezi ca a declansat toata inlantuirea ei, care sunt simptomele, etc.
Creierul este o fabrica de ganduri; daca omul ar actiona in conformitate cu fiecare gand din mintea lui, ar innebuni, nu ar mai avea functionalitatea psihica si fizica necesara, ar fi un haos total. Imagineaza-ti ca un nebun cu acte in regula [ bolnav psihic din pacate ] comite "infractiuni" parazit-mentale pentru ca asa crede el ca este corect, asta este realitatea lui, el nu mai distinge realul de fictional si tot ceea ce se deruleaza in mintea lui nu pare a avea logica pentru lumea exterioara, ci doar pentru lumea lui, care se afla exclusiv in :pantecele" creierasului lui. Acum, imagineaza-ti nebunia unui om oarecare, stresat, muncit peste masura, cu copii care cer mancare, cu dari la stat, cu aspiratii de vedeta, cu avere insuficienta s. a. m. d [ elevi, studenti, parinti, doctori, gunoieri, muncitori, magistrati, educatori, profesori, infanti, mosnegi.] ca se manifesta in paralel cu nebunia atroce a unui bolnav psihic, doar ca invers proportional. Psihopatului ii vine tot timpul sa loveasca in cap pe cineva, sa scuipe, sa tipe, sa-si insuseasca un comportament lingvistic impropriu, pe cand unui om perfect sanatos, ia ghici, ii vine sa faca exact acelasi lucru uneori-->[ motivele le-am insirat mai sus ]. Intrebare : de ce? pentru ca oamenii debiteaza tot felulde stari si comportari, dar in special ganduri [ parazite, ucigase, ilare, serioase, romantice, murdare, diabolice, luminoase, etc ] care nu se transpun in comportamentul individului pentru ca, asa cum am mai spus, doar unui om bolnav i s-ar parea ca atare, pe cand tie, mie, altuia, i s-ar parea teribil. Si mie imi vine sa dau cuiva un pumn in cap, un sut in fund, sa jignesc, sa ma uit la fundul cuiva, sa tip in gura mare despre cineva, dar nu o fac, si stii de ce? pentru ca nu raspund la gandurile astea, ele vin si apoi pleaca si tot asa.
M-am abatut mai mult decat necesar de la subiectul intrebarii dar m-am gandit ca ti-as putea ajuta, facandu-te sa intelegi mai bine o problema care sta la baza multor afectiuni din ziua de astazi.
X. O. X. O

7 răspunsuri:
| zanesiprintese a răspuns:

Draga anonim^^, tu te duci la ei ca sa-ti rezolve o problema, o problema care se poate agrava si mai tarziu ajungi la aia veselii la obregia. Stai linistit ca nu-i intereseaza pe ei problemele tale, pe o ureche le intra pe amblele le iesewinking. Daca nu ai nevoie de psiholog, atunci nu ai nevoie nici de un sfatwinking.

| zanesiprintese a răspuns:

Draga Rux, sedinta la psiholog dureaza 50 minute, si se poate intinde pe multi anilaughing. Nu te speria! Multi ani inseamna psihanaliza!
Nu este nimic rau in a te duce la psiholog. Te duci, vorbesti cu el, da, te poate pune sa desenezi(sunt teste pe baza de desen).

| Dominicc a răspuns:

Nu am fost. adica am intrat o data acolo ca cica aveam o problema. eram deprimat pic.

intru eu. si face aia. : aseaza'te jos pustiule.

ii spun eu problema. apoi incepe sa rada.

- asta tine de tine nu de mine, tu trebuie sa iti rezolvi problema asta.

mi-a deschis usa si. am iesit.

normal iti pune intrebari te pune la dif teste fie pe foaie fie psihologic.

ea trebuie sa te faca in asa fel incat sa fi calm ca sa poti sa i te eliberezi de stress etc.

nu stiu nu ii suport pastia.

sa stie ei problemele tele. si sa le mai dai si bani pe deasupra. aiurea.


| emasweetgirl a răspuns:

Eu am fost.
de multe ori... dar nu ca am vrut eu cii ma obliga parintii.
era f.plictisitor.
ma punea sa scriu ceva pe o foaie, sa povestesc.
apoi povestea sh ea.
dar la cat de concentrata eram eu la subiect de multe ori vb singura))

| validana a răspuns:

Este foarte relaxant! Iti spun din propie experienta.Am fost la consilierul psihologic al scolii mele si m-am simtit foarte relaxata dupa ce am discutat problemele care le am.La psiholog iti dezvalui problemele care le ai si la care doresti sa ti se spuna o parare despre cum ai putea tu sa o rezolvi. Poti cere sfaturi despre ceva ce te-ar interesa, sa discuti de comportamentul celor din jur (chiar si al tau). Eu, una, te sfatuiesc sa te duci la psiholog atunci cand ai probleme si nu sti cum ai putea sa le rezolvi. Sper ca ti-am fost de foloswinking

| GabiCh93 a răspuns:

Te intreaba ce te framanta. e de treaba adica te intelegehappy

| russiangirl_2817 a răspuns:

Pai depinde de psiholog, eu am fost doar de doua ori.Am vorbit despre prietenii mei, familie, ce fac in timpu liber, din astea. A fost chiar ok la mine.Era talentata la desen si m. a invatat cum se face nu mai stiu ce tehnica pe baza de ulei.