| dulcica_6275 a întrebat:

Ati mai auzit de femei cu doua utere? am fost la un control ginecologic si medicu mi-a zis ca am doua utere insa eu n-am auzit de asa ceva voi ati auzit? rog seriozitate

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Se numeste uter bifid sau septat. Uterul se formeaza din doua jumatati care se unesc in timpul vietii embrionare si peretele in zona in care se lipesc se resoarbe, se topeste. Tu ai o malformatie care a dus la pastrarea acelui perete. Din pacate, asta te va impiedica sa duci o sarcina la termen, dar se poate rezolva chirurgical.

Abh
| Abh a răspuns:

Da, ai o malformatie congenitala care nu pune probleme decat in momentul in care vrei sa faci copii. Riscul de avort este mare dar am intalnit femei care au avut unul din utere mai mare si fatul s-a dezvoltat acolo. Cu tratament pe tot parcursul sarcinii si repaus la pat, au reusit sa duca sarcina cat mai aproape de termen, astfel incat copilasii nu au avut probleme majore la nastere.

| alessia5158 a răspuns:

Da! --- este o malformatie congenitala( cu care te nasti ) Da un search pe Google tastand cuvintele cheie : " uter bicorn "," uter septat", "uter didelf".

| Tourniquet a răspuns:

Am auzit un caz la televizor, la stiri, ca o femeie are 2 utere si era gravida. Unul era mai evoluat decat celalalt cu cateva saptamani.
Complicatii vor aparea in momentul daca tu te hotarasti sa faci copil, etc, atunci va trebuii sa vorbesti cu un doctor ginecolog.

| Ayna a răspuns:

Statisticile spun ca aproximativ 4% dintre femei au malformatii ale organelor reproducatoare interne, de la prezenta unui sept care sa divida canalul vaginal pana la prezenta a 2 utere. In cazul uterului dublu, apartinand anomaliei de tip Mullerian (alaturi de uter septat, uter in forma de T, uter arcuat etc), apar de cele mai multe ori avorturi sau nasteri premature.

Asa a fost si cazul lui Sarah Reinfelder, o tanara in varsta de 21 de ani din Michigan, care a fost diagnosticata cu uter dublu dupa ce a pierdut o sarcina in care fiecare uter avea un embrion implantat. Medicii i-au spus ca sansele de a avea un copil la termen sunt foarte mici, dar acum 10 luni a nascut un baietel sanatos.

Surpriza mai mare a venit dupa ce a ramas din nou insarcinata, din nou cu gemeni, unul in fiecare uter, pe care i-a nascut prematur, cu 7 saptamani inainte de termen.

Sansa unei astfel de sarcini reusite este 1 la 5 milioane. Prognosticul gemenilor este bun, nu mai necesita intubare pentru asistarea respiratiei, iar acum se hranesc de la sanul mamei.
Malformaţia e foarte rară, existând şanse de una la un milion ca o femeie cu astfel de probleme să aducă pe lume un copil, din cauza faptului că uterul este foarte mic, punând astfel presiune pe sarcină. "Pot interveni complicaţii cum ar fi travaliul prematur, existând riscul ca bebeluşul să nu supravieţuiască"
Potrivit medicilor, există o operaţie prin care femeile pot scăpa de vaginul dublu. Intervenţia presupune tăierea peretelui ce separă cele două canale, creând astfel unul singur. În schimb, nu sunt metode medicale de a înlătura unul dintre utere.

Dar nu-ti face griji.Totul o sa fie bine.Medicina este foarte avansata asa ca stai fara grija!

| Maryana11 a răspuns:

N'am mai auzit asa ceva in viata vietziloe mele!

| KoreaJapan a răspuns:

Doamne fereste! eu una n-am auzit de asa ceva. Insa nu sunt specialist.

| reanu a răspuns:

Da pentru mai multe date intra pe www.sfatulmedicului.ro poti primi un sfat direct de la un medic. gratis