| Ada477 a întrebat:

Aud un zgomot foarte ciudat în urechea dreapta, de parca ar fi un șuierat de vânt, plus că am amețeli. Sunetul acela îl aud de câteva luni. E posibil sa am ceva la urechea interna? Și dacă da ce pot sa iau?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
11 răspunsuri:
sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Nu poți să iei ceva pentru asta.
Amțeala poate avea și alte cauze care sunt grave. La medic.

| Filantropul a răspuns:

Dacă "îl auzi "tot timpul este tinitus permanent, dacă zgomotul este recurent; dispare și reapare se numește tinitus intermitent. Nu mai poți scăpa orice ai face de tinitus,dacă nu ma crezi mergi la ORL,daca e sincer medicul îți va spune ca va trebui sa te obișnuiești, ca nu mai poți face nimic nici dacă găsești cauza. Din păcate nu exista tratament pentru tinitus,ca nu este o afecțiune, este un simptom al unei afecțiuni, asa ca nu are ce tratament sa îți dea decât cel standart : bilobil,ginkgo biloba și încă câteva (puține la număr) care se dau în toate cazurile de tinitus,acestea sunt apa de ploaie, evident ca nu te scapă de tinitus oricât ai lua și oricât te-ai duce la toți medicii din lume indiferent ca sunt neurologi sau din alta ramura medicală de asa ceva nu vei scăpa! Tot ce poți sa faci este sa nu te gândești la acele sunete căci creierul le poate percepe ca pe un pericol și se poate declanșa atacuri de panica, anxietate.
Sunt foarte multe cauze care produc acufene, dacă îmi spui cu ce probleme medicale te confrunți îți pot da o idee ce anume ți-o declanșat acest tinitus, dar nu sincecsa faci în majoritatea cazurilor. Probabil ți-ai afectat, traumatizat timpanul ascultând muzica la volum maxim, sau problema poate veni de la anxietate, stres, probleme ale coloanei, pusee de tensiune si multe altele inclusiv probleme neurologice.

| Filantropul a răspuns:

Poate fi și hipoacuzie o cauza a tinitus-ului, tinitus în multe cazuri cauzează și hiperacuzie (hipersensibilitate la orice zgomot)

| dinaprilie a răspuns:

Poti sa iei calea catre ORL.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Și mie mi se întâmplă asta ocazional dar fără alte simptome.
Eu aud un fel de vibrație difuză, zgomot difuz de motor de mașină de slabă intensitate dar precizez că obișnuiesc să ascult muzică tare la căști.
Dacă schimb poziția capului, nu mai aud acel zgomot timp de câteva secunde sau un minut apoi revine din nou și dacă schimb poziția capului iar dispare.

O fi din cauza poziției în care stai așezată sau ca și la mine, ascultatul de muzică la căști la un sonor peste limita admisă.

Răspuns utilizator avertizat
| Anonim a răspuns (pentru Ada477):

Dacă nu ascult tare, nu simt muzica (metaforic vorbind).

O să încerc să nu o mai fac, să văd dacă mai aud sunetul ăla.

Răspuns utilizator avertizat