|

Azi am probat perechea de ochelari a cuiva cu dioptrii - 1 și vedeam extrem de clar, nu credeam că poți vedea atât de clar laughing
Dar după ce i-am dat jos, la scurt timp, a început să mă doară ochii.
Deci aș avea și eu nevoie de ochelari?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| a răspuns:

Nu neaparat. Gandeste-te ca tu ai vederea buna si te uiti printr-o lupa care poate mari sau micsora imaginea. Deoarece tu ai vederea buna ochiul percepe imaginea la fel de bine si cu ochelari si fara, doar dimensiunea imaginii se schimba putin.

Acum intrebarea ar fi daca tu vezi bine fara ochelari, in caz ca nu vezi bine si dupa ce ti-ai pus ochelarii ai sesizat o imbunatatire a vederii e posibil sa fie o problema de vedere. Apropo de durerea de ochi, aia apare la majoritatea oamenilor cu vederea buna dupa ce probeaza niste ochelari de vedere. La unii apare si durera de cap sau chiar senzatia de voma din aceasta cauza.

| explică (pentru crysty1222):

Păi, după ce i-am pus, s-a îmbunătățit vederea, vedeam și contururi mai clar și totul era mai luminos, dar după ce i-am dat jos mă dureau ochii și amețisem puțin. Durerea de ochi m-a indus de fapt în eroare, pentru ca mi s-a zis mai demult ca dacă ma dor ochii după ce port ochelari înseamnă că nu am probleme.

| a răspuns (pentru irinas00):

Durerea apare din cauza ca fortezi ochiul sa vada altfel o imagine pe care el deja o percepe corect. E posibil sa ai si tu probleme cu vederea dar sa fie o dioptrie mai mica decat cea a ochelarilor pe care i-ai probat.
Dar ca sa fii tu mai sigura, cel mai bine ar fi sa mergi la un oftalmolog pentru un control si afli imediat daca ai sau nu probleme cu vederea.

3 răspunsuri:
Răspuns utilizator avertizat