|

Buna.Acum o saptamana jumate mi-am scos o masea de minte de jos, deoarece imi iesise doar de jumate. Dupa 7 zile am fost la scos de fire si doctorul mi-a zis ca nu s-a prins o gaurica, dar se va prinde de la sine.Uneori ma doare capul, mi se arunca ceva dureri aproape de varful capului, in spate. Sa fie inca de la faptul ca mi-a taiat din os pentru a scoate maseaua?Multumesc.

4 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Ma indoiesc ca "ti-a taiat din os" pentru a o scoate.
Maseaua de minte este mai greu de scos, dar pentru asta nu trebuie sa fie taiat din osul maxilar.

Acum ai un singur lucru de facut: sa nu mesteci pe partea operata, timp de 2-3 luni, sa s poata reface osul.
Altfel risti sa se fisureze si chiar sa se rupa osul maxilar, care chiar ar fi o problema mare!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Dar de ce ai scos-o? Te durea? O caria pe cealalta? Sau asa a recomandat doctorul, ca sa iti zmulga niste bani? Sa stii ca la majoritatea persoanelor maselele de minte sunt jumate iesite, sunt foarte putini oameni la care ies complet. La unii nu ies deloc. Daca e acolo, e cu un scop, indelineste un rol in organism. Desi aparent nu se vede, intri in dezechilibru fara ele. Medicii au fost invatati sa scoate masele de minte fara motiv. Ti-ai creat un deserviciu, in situatia in care nu o caria pe cea de langa /

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru Sonia822):

Am fost nevoit sa o scot deoarece nu putea iesi de maseaua de langa. Un colt a iesit, celalalt fortand impingerea maselei din fata. Nu e problema de bani, problema e ca ma doare din cand in cand capul. Sa fie din cauza ca mi-a taiat din os pentru a o scoate?

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Ionut2143):

Da, daca s-a intamplat recent, si daca n-ai mai avut astfel de episoade anterior, probabil asta e cauza.

Răspunde Răspunde Raportează Evaluează