anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna, am o bebelusa de 3 ani care face treaba mare mai greu si ii administrez supozitoare cu glicerina ( 4Lax) si nu plange sau ceva cand i le bag dar vreau sa stiu parerea voastra, este ok ca-i bag supozitoarele acestea? Poate sa ii afecteze anusul? Tin sa mentionez ca fac asta ca se chinuie sa faca si nu face. Inainte ii bagam un betisor de urechi si o faceam sa faca dar acum nu mai are efect nici asta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| sonya a răspuns:

Buna,

La 3 ani deja tranzitul trebuia sa se regleze cat de cat. Faptul ca tu nu o lasi sa iasa singura afara si nu o ajuti prin alimentatie ingreunezi lucrurile. E o greseala enorma sa o ajuti cu supozitoare pentru ca asa s-a obisnuit si te vei chinui si mai mult.

Lasa supozitoare deoparte si ingrijeste-te mai mult de ce mananca. Mai multe lichide, probiotice, fibre. Altfel vei ajunge sa ii bagi supozitor non stop.

Incearca cu fulgi de ovaz, incearca cu iaurturi, da-i cat mai multa apa, supe, ciorbe. Mai putina paine sau alimente care produc constipatia. Va fi greu la inceput, dar cu timpul tranzitul se va regla de la sine si va fi mai bine.

1 răspuns:
| darrio2007 a răspuns:

Schimba-i alimentatia, mai multe lichide.