| anonim000x a întrebat:

Buna,am o intrebare: Cum as putea sa le spun parintilor mei ca am nevoie de ochelari?
Acum cateva zile, am incercat ochelarii unei prietene si am observat ca mi se potrivesc perfect(acea fata are -2 dioptrii).
Problema mea e ca daca le voi spune cum am aflat ca am probleme cu vederea, imi vor face o intreaga teorie despre faptul ca nu e bine sa incerc ochelarii altor persoane si vor da vina doar pe telefon(nici nu stau atat de mult pe el). Chiar imi e frica de reactia lor si nu stiu cum sa le spun.
Si mai am o problema:uneori, daca ma straduiesc sa vad la distante putin mai mari, ma dor ochii pentru aproape 1 ora.
Dupa care, nu stiu exact cum e la oftalmolog(stiu si eu ca trebuie sa citesc niste litere de pe panou), dar imi pune inainte niste picaturi in ochi(asa am inteles din anumite surse).
Si ultima intrebare: E mult sa ai minus 2 dioptrii si ce s-ar putea intampla daca nu imi fac ochelari(momentan am 15 ani si nu stiu daca o sa se mai dezvolte problemele)?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Daca tu zici ca vedeai bine cu -2 inseamna ca ai o mare problema cu ochii ca -2 sunt niste dioptrii destul de maricele, asa ca nu e nevoie de nicio poveste despre cum ai aflat ca sigur ai probleme la vederea de la distanta.

la oftalmolog te pune la un apart sa iti citeasca diptriile si sa citesti niste litere. Picaturile nu se pun mai mereu, depinde ce considera medicul.

| Mihailescu_Valeriu_1953 a răspuns:

1. vorbeste deschis cu parintii tai. mergi urgent la medicul oftalmolog. 3. un control preliminar nu inclunde neaparat folosirea Atorpinei. 4. Doar in urma unui control de specialitate poti afla ce dioptrie ai nevoie.
Sanatate si succes!

| WhatABeautifulDay a răspuns:

Daca nu iti faci ochelari nu se intampla nimic, ei doar te ajuta sa vezi mai bine si eventual iti pot micsora dioptriile dupa o lunga perioada de purtat, dar asta depinde, de exemplu pentru mine decat un ochi poate fi corectat.

Nu trebuie sa le spui cum ai aflat, doar spune-le ca nu vezi bine, ca nu vezi la tabla, ceva de genul asta si transmiterea genetica a bolilor oftalmologica e mult mai raspandita decat crezi deci de multe ori nu e ceva ce putem controla.

La oftalmolog te duci, prima zi iti pune picaturi, o sa te puna la un aparat, o sa iti testeze reactia pupilelor la lumina si te pune sa citesti de pe o tabla cu litere si apoi mai vii odata, fara sa ti mai puna picaturi si iti va da sa incerci mai multe lentile sa vada ce dioptrii ai nevoie pentru ochelari.

| GeorgeBerbec a răspuns:

Zi-le ca te doare capul des si poate ca este da la ochi. Si spune-le ca nu mai vezi absolut de loc. Daca au o treaba cu tine, incearca sa zici ca nu vezi ce scrie unde te-au pus si din astea. -2 la dioptrii nu e asa mult.