| Mikybyby a întrebat:

Buna! Am O MARE PROBLEMA!
Acum 2 seri am fost la spital ORL pentru a îmi scoate niște dopuri, totul bine pana când a doua zi m-am trezit cu dureri in una din urechi și inflamatie in spatele acesteia care se întinde pe parcurs am observat.
Poate fi vorba despre o infecție sau otita?
Nu știu cu ce sa ma dau preventiv pana ajung in seara aceasta la spital iar.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu lua nimic, mergi din nou la medic sa iti dea el tratament, mergi tot la medicul care ti a scos dopul, ai facut otită seroasă si nu trece fara antibiotic si picaturi de urechi dar asteapta sa ti le dea medicul nu lua tu ce vrei ca mai rau faci.

| Mikybyby explică (pentru CristiDinBucuresti):

Nu pot lua un anti inflamator? Oare ajuta pana ajung diseara la urgente?

| Mikybyby explică (pentru CristiDinBucuresti):

Multumesc mult! O zi buna

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Să nu te dai cu nimic până vede medicul.

| r0bin3t a răspuns:

In primul rand, daca ai fost la spital, la sectia ORL, pentru eliminarea unor dopuri de ceara din urechi, verifica putin mai amanuntit urmatoarele:
-existenta unui mediu cu foarte mult praf;
-folosirea castilor intraauriculare;
-secretie de cerumen in exces (copiii si persoanele in varsta sunt mai expuse la riscul formarii de dopuri de ceara);
-afectiuni dermatologice;
-purtarea de proteze auditive;
-excesul de par si de foliculi pilosi la nivelul urechii externe;
-folosirea dopurilor de vata in urechi.
-igiena precara (adica, ne spalam in urechi doar daca mergem la piscina sau la plaja si ne mai intra putin apa din greseala).
In al doilea rand, daca surplusul de ceara din ureche nu este indepartat cu atentie si corect (asta se numeste MALPRAXIS si nu mai e 100% vina afectiunii tale), pot aparea complicatii:
-timpan perforat;
-infectia urechii medii;
-infectia urechii externe;
-pierderea permanenta a auzului.
Cel mai probabil, in urma urmatorului consult medical ti se vor prescrie 7-10 zile picaturi si cateva calmante. In 2 zile te vei obisnui cu durerea.
Stai linistit/a, nu e nimic grav!
Si nici nu va fi, daca NU INDEPLINESTI ce am notat la "primul rand"!