|

Buna. Am o problema care nu prea imi da pace. De ceva timp, cam un an, am multe episoade de frica, chiar cele mai orible frici, atacuri de panica, momente in care chiar cred ca ceva rau se va intampla in viata mea si nu stiu ce sa fac in privinta asta. Am mers la psihiatru, mi-a dat niste pastile pe baza de plante, ca a zis ca nu mi-ar face bine niste pastile puternice gen anxiolitice, ca nu ar fi cazul. Am mers la preot sa imi faca rugaciuni, am incercat sa ma controlez, dar vad ca anxietatea mea persista. Nu stiu ce sa mai fac... Sincer ma simt fara speranta.

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Mulți oameni sănătoși se îmbolnăvesc din pricina imaginației lor. Realitatea este că nu ți s-a întâmplat nimic din toate fricile pe care le-ai avut. Dar dacă continui așa, organismul va avea de suferit din pricina stresului constant la care îl supui.
Neglijenta părinților duce la aceste stări. Ei sunt vinovații; și dacă vor fi luați la întrebări imediat își vor găsi scuze solide. Dar în realitate nu vor avea scuze. Pentru că cine vrea să aibă copii trebuie să aibă și timp de a sta cu ei. Cine nu are timp de copii, pentru ce îi face?
Dar nu este timpul să intrăm în astfel de discuții.
Soluția la tine este să îți faci un obicei de a citi Biblia. Vei vedea că orice stare neplăcută va dispărea, și în schimb te vei bucura de pace.
Dacă Biblia îți va părea greu de citit, începe cu ceva mai ușor:
https://m.egwwritings.org/ro/book/2010.2#0

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru anonimg):

Iti dau voturile pentru acest pasaj: "Neglijenta părinților duce la aceste stări. Ei sunt vinovații; și dacă vor fi luați la întrebări imediat își vor găsi scuze solide. Dar în realitate nu vor avea scuze. Pentru că cine vrea să aibă copii trebuie să aibă și timp de a sta cu ei. Cine nu are timp de copii, pentru ce îi face?" Este foarte adevarat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Evită preotul

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Îți respect credința și opțiunea ta de a apela la preot, dar nu era un preot bun.
Un preot bun ar fi făcut acele rugăciuni împreună cu tine, și ar fi făcut asta zile întregi, nenumărate, până la rezolvare, dar reține împreună, unul lângă altul, rostind împreună aceeași rugăciune.
Una din greșeli.
A doua este a psihiatrului,
El așa a învățat la școală.
Anxietate=anxilitice= pilule pe bază de plante.
Unde e greșeala?
Interpretarea acelor semnale emise de creier ca negative.
Să îți explic. Un leu a scăpat de la grădina zoo și te întâlnești cu el pe stradă. Întâmplător semeni cu îngrijitorul care îi dă lui de mâncare dimineața. El aleargă spre tine și se oprește brusc la o jumătate de metru distanță și îi simți respirația și mirosul de leu.
Nu îndrăznești să te miși căci el te-ar putea înșfăca înainte să zici pâs.
Așai că te simți bine?
Acum am descris anxietatea ta, un atac de panică.
Ceva de genul. Cineva ( un leu) sau ceva, încearcă să mă omoare.
Ce poate fi acel ceva? Un gând rău al cuiva, care chiar ar vrea, cu motivele lui, să mă facă, dar nu poate, dar atunci transmite gânduri rele. Creierul meu le simte și intră în alertă pentru mine.
Soluție. RUIP = Rețea Umană Informațională Pozitivă.
Nu vrea toată lumea să te omoare.
Dar când te strădui să întărești acea RUIP, ocupându-te de alții, ca să îi ajuți, anxietatea va scădea.
O să dau un exemplu din domeniul religios, dar asta doar prin faptul că el e pastor. Pove.
Am sosit în România în orașul unde urma să predic.
Nu știam pe nimeni în oraș, abia sosit, familia urma să sosească după ce aranjam o locuință.
Era seara de Crăciun. Locuința încă goală, radio, TV, nimic.
Nu cunoșteam pe nimeni în oraș, nu obișnuiesc să merg la restaurante. Eram singur de tot. Nu mă simțeam bine din cauza asta. ( Anxietatea).
Aveam o mașină, am zis să mă plimb cu mașina prin...2005 - 2258 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Problema ta este de natură medicală si nicidecum nu se poate rezolva la biserica. Dacă nu ar fi vorba de ceva atat de serios as râde si cu fundul de unele sfaturi "bisericoase".
Psihiatru direct? Nu psiholog? Încearcă si la alt specialist. Nu ne-ai spus, poate nici tu nu ai idee, ce anume declanșează episoadele despre care spui.
Ai grija de tine. Sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Ti am trimis mesaj

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează