| Shadow136o a întrebat:

Bună! Am o problema. Ma doare spatele. Ma doare spatele când ies afara la o plimbare, ma doare când stau în pat, la un moment dat ma doare și când stau pe scaun. In trecut am avut și scolioza. Menționez ca durerea este undeva mai sus, de la nivelul omoplatilor pana la nivelul umerilor cam asa... Mai vreau sa spun ca am făcut și sala vreo 3-4 luni.Care ar fi cauzele? Mulțumesc! big grin

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
7 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Durerile sunt cauzate de modificarea pozitiei spatelui si strangerea nervilor (de muschii spatelui sau chiar la coloana).
Din pacate, aceste fenomene apar la varsta de 30+ ani si te urmaresc intreaga viata, deoarece coloana se uzeaza in permanenta.
Trebuie sa inveti sa traiesti cu aceasta problema, sa inveti cum sa te misti si sa te pozitionezi incat sa nu-ti provoci stari dureroase. Este ca si capcana lui 22, tu trebuie sa te analizezi si sa te rezolvi.
Ar fi bine sa te consulti cu un maseur cu mare experienta in masajul spatelui, sa te invete detaliile si secretele necesare.

| Shadow136o explică (pentru Bula):

Am 16 ani...
Dar cauza ar putea fi și pentru ca cresc? (cred)

| Bula a răspuns (pentru Shadow136o):

Cauza poate fi si cresterea, dar si daca te-ai lasat brusc de antrenamente de efort.
Ar fi bine sa mergi si la un medic sportiv, ei cunosc foarte bine procedurile de remediere (daca mai sunt posibile). Masseurii te pot ajuta de asemenea.

| Simpatik a răspuns:

Nu am inteles daca te doare exact coloana caci nu am gasit imbinarea omoplatiolor cu umerii si sa fie intr-un punct pe coloana, dar cred ca vrei sa zici ca te doare coloana cervicala!
Poate fi ceva tasat sau poate fi ceva minor care trece cu repau sau cu masaje speciale sau recuperare medicala.
Acum multi ani o singura data am facut un exercitiu gresit pe cervicala si m-a costat asta 5 ani de pauza, asa de periculos este sa iti deranjezi coloana, si bine ca nu am ramas cu sechele.
Nu cred ca la tine este ceva deosebit de grav, ceva de operatie, dar poti incerca atat la reumatolog cat mai ales la spital, clinica de recuperare medicala, o sa coste ceva tratarea dar in final vei fi ca nou.
Apropo un diagnostic nu se poate pune decat in baza unor investigatii de tip fie RMN fie radiografie, recomand RMN pentru. coloana si nu numai pentru ca este TARE, radiografia la coloana este un fel de apa de gura atata timp cat nu ai ceva grav, dar RMN-ul vede absolut totul in amanunt.
Dar toate astea ti le va da sa le faci un medic specialist, daca alegi recuperare medicala apoi ori o sa primesti sedinte cu laser si curent printre altele daca alegi o clinica moderna vei putea primi si masaj sau recuperare la aparate speciale, totul in functie de ce ai, nu te astepta sa fie foarte ieftine aceste proceduri, dar cu siguranta vei scapa de durere.

| Shadow136o explică (pentru Simpatik):

Mai mult simt durerea în zona toracica (nu știu dacă e corect ce zic) adica de la mijloc în sus. De exemplu în iarna când am fost la frizer, când stăteam pe scaun începuse sa ma doară spatele, mai ales la nivelul umerilor. Și când ies afara începe sa ma doară tot asa pe la nivelul umerilor.

| CristiDinBucuresti a răspuns:

De ce nu mergi la medic? El este singurul care stie nu noi

| Celcestietot a răspuns:

Buna! Poate ca nu ai lucrat corect la sala cu greutati. Te poti duce la spital sa iti faci o analiza de unghi cav si sa vezi daca ai si cum ai coloana deviata. Cu placere!