|

Buna. Am paisprezece ani si am un ochi lenes, in sensul ca un ochi "imi fuge" inspre interiorul nasului. Nu e asa grav, dar se observa. Am problema asta de cand eram mic. Intrebarea mea e daca se mai poate remedia acum la varsta asta, prin exercitii. Port ochelari, dar pot sa fac si ceva exercitii care sa ma ajute?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Mergi la medicul oftalmolog ca sa iri recomande exercitii pentru a corecta aceasta mica problema. SUCCES!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Doar prin operație care este costisitoare si asa cum am spus in alt raspuns, necesita anestezie totală, din pacate.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Donsavas):

Operatia se face NUMAI DACA EXISTA INDICATIE. Indicatia este numai pentru strabismele care au 20 de grade sau peste, nerezolvate prin exercitii si corectie optica (ochelari)--- cel putin asa spune medicul oftalmolog, profesor.dr. Monica Pop (http://monicapop.ro/strabismul-la-copii/)

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru alessia5158):

Operația se efectuează la cererea pacientului in caz de are un asemenea diagnostic, discernământ si varsta minima de decizie, majoratul. Este alegerea fiecăruia cand si de ce se operează. Problema poate sa tina strict de estetică și atât. Cata vreme este efectuată conform legii, nu este nicio problemă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Da.Se poate. E vorba de muschii oculari care trebuiesc fortifiati,
Medicul oftalmolog ti le poate recomanda.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează