anonim_4396
| Anonim întreabă:

Am si eu o intrebare: am limba foarte crapata, asa parca este taiata, chiar nu stiu de ce, asa mici taieturi adancistraight face. Ce as putea sa fac? Stiti ceva remedii? Va rog, as vrea raspunsuri serioase. Va multumesc!(Am 17 ani, daca conteaza).

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
anonim_4396
| Anonim explică:

Bună.
Mergi la medicul de familie pentru un control medical și dacă este nevoie o trimitere la un medic specialist.
O gargară cu ceai concentrat de mușețel sau gălbenele, spălarea pe dinții cel puțin de două ori pe zi, clătirea gurii cu apă de gură (antiseptică) după fiecare masă.
Evită să lipești plicuri cu ajutorul limbii, introducerea între dinți a pixurilor, creioanelor, etc.
Fructele și legumele să fie bine spălate și de asemena să te speli pe mâini după ce ai fost la toaletă, înainte de masă, etc.
Sănătate.
Pa, pa.

13 răspunsuri:
luciana
| luciana a răspuns:

Deocamdata doar glicerina boraxata si multa vit. B, apoi consult neintarziat, la medicul dermatolog cu bilet de trimitere de la med. de familie. Lucien.

| BUBULINA a răspuns:

Incearca glicerina boraxata
si dai direct pe limba nu are gust/miros

anonim_4396
| Anonim explică:

Si eu. Asa o am de mic si nu s-a schimbat nimic. Partea proasta e ca ma ustura cind maninc salata de vinete sau unele mincaruri.

anonim_4396
| Anonim explică:

Merci tuturor, am fost la 'nenea doctoru`' si mi-a zis sa consum mai multe lichidebatting eyelashes. Mai exact multe ceaiuri!laughing M`am pus serios pe baut ceaiurismug.laughinglaughing

anonim_4396
| Anonim explică:

Pai va trebui sa te obisnuiesti cu ea...

anonim_4396
| Anonim explică:

Buna eu fix asa am si eu aceasta intrebare... ce sa fac spune te rog am 20 ani. Denis

anonim_4396
| Anonim explică:

Si eu am la fel, mai mult si ca niste pete albe. ma ustura cand mananc salata de vineta, nuci, chiwi. o am de mica. daca stitii vreun remediu va rog sa ma ajutati!

anonim_4396
| Anonim explică:

BUNA, si eu am 19 ani si am acesi problema! mi s-a zis de la doctor ca am limba cu aspect "geografic", si sa fac galgara ci bicarbonat de sodiu dizlovat intr-o cescuta de apa, sau galgara cu albastru demetil!

anonim_4396
| Anonim explică:

Si eu am aceiasi problema ca pot face?

anonim_4396
| Anonim explică:

Am auzit azi de la profesoara mea de biologie ca limba crapa din cauza racelii sau din cauza ca respiratia nu este foarte buna...sunt tot felul de solutii in farmacii pentru curatarea limbii. Da-te dimineata si seara am folosit si eu avand aceleasi probleme si deja se vad imbunatatiri.

anonim_4396
| Anonim explică:

Forma, culoarea şi aspectul limbii, corelate cu „harta" organismului nostru care se găseşte pe acest organ, le oferă medicilor suficiente informaţii pentru a putea vedea ce probleme de sănătate avem. Toată lumea ştie că dacă limba este „încărcată" şi are pe suprafaţa ei un depozit albicios sau gălbui, înseamnă că avem probleme cu stomacul. Însă dr. Comşa „medicul specialist în diagnostic de limbă", cum se recomandă ea, poate da mai multe informaţii despre starea de sănătate a organismului.

| catynk a răspuns:

Si eu am avut limba crapata si mult timp nu am putut manca rosii, vinete, gogognele, etc, dar am luat Linex 2 cutii (conform prospectului de pe cutie) si Hexoraletten dupa fiecare masa atit timp cat am luat Linex. Vreau sa spun ca dupa terminare am mai avut usturimi ale limbiidar, dupa o saptamana ele au disparut si in sfarsit pot sa mananc vinete, rosii si tot ce nu puteam manca asa ca incearca si tu poate va fi bine

| Petrus_Dana_1971 a răspuns:

Eu astepttam un raspuns