| dulcikata17 a întrebat:

Buna! Am si eu o intrebare mai mult legata de femei! Am o problema medicala si vreau doar sa cer un sfat.(mi-e rusine de mor la ginecolog) nu mai sunt virgina si am observat cu oglinda in zona aia intima intre labii, unde s-a rupt himenul pe locul ala rotund fix de unde s-a desprins himenul in partea de sus spre "vezica urinara"si spre jos de unde se taie pentru a iesi copilul ca as avea in total 4 umflaturi(nu par a nigei) par a niste "plamani"cam asa au forma ma tem totusi sa nu fie hpv, dar nu am alte simptome (am doar o candidoza) ma gandesc sa nu fie glanda bartholin umflata.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Nu ai de ce sa i ti fie rusine sa mergi la medic, doar medicul stie nu stim noi, ce varsta ai? Multumesc

| Mosotti a răspuns:

Nu are de ce sa-ti fie rusine de ginecolog, ca aia e meseria lui, sti cum e, la popa si medic torni tot.
Si el stie ce si cum, noi nu putem decat sa dam doar o parere.
Te duci, zici "domnul/doamna doctor, uitati ce am, ce facem?", si se rezolva.

| Zuzu1991 a răspuns:

Mergi la un ginecolog femeie

| Vntulalb a răspuns:

Nu mai esti virgina, dar nu esti casatorita. Nu iti este rusine sa faci sex, dar iti este rusine sa mergi la ginecolog? Odata inceputa viata sexuala, trebuie sa mergi periodic la control. La ginecolog, nu pe TPU!

| Saraaa2345 a răspuns:

E periculos! Te rog numai sta! Mergi la ginecolog, sănătate!

| Nonononono1 a răspuns:

Vaginul arata diferit la fiecare femeie. Din intrebarea ta, pare ca nici nu iti cunosti foarte bine corpul, si implicit vaginul. Este normal ca dupa contactul sexual, mai ales la inceputul vietii sexuale, zona sa fie inflamata. Este foarte greu sa observi lucruri in interiorul vaginului, oricat de indemanatica ai fi cu oglinda. Este posibil ca diferite aspecte sa apara tocmai din cauza candidozei, dar este foarte posibil sa fie o alta problema, cum ar fi un bacil. Acest lucru poate fi identificat numai de catre ginecolog si el iti va recomanda tratamentul cel mai bun pentru tine, afectiunile avand tratamente diferite. Nu are de ce sa iti fie rusine de ginecolog. Poti sa iti alegi un ginecolog de sex feminin, si, oricum, toti sunt profesionisti si consulta foarte multe femei pe zi si vor stii cum sa te faca sa te simti in siguranta si confortabil. Din momentul in care ti-ai inceput viata sexuala, trebuie sa iti asumi un alt nivel de responsabilitate cu privire la corpul si sanatatea ta. Dar, ca idee, nu e nimic de care ar trebui sa fi alarmata. Succes!