| georginika a întrebat:

Am si eu o problema sad. Am fost azi la doctor si mi-a zis ca am otita.Acum as vrea sa ii intreb pe cei care au trecut prin asta :in cat timp si-a facut efect tratamentul?
Dupa ce l`ati terminat ati auzit normal sau ati ramas cu senzatia de ureche infundata?

Va multumesc anticipat:*

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| micurutza2005 a răspuns:

Otita poate fi externa sau interna si de asta depinde vindecarea cat de greva e daca e uscata sau curge puroi, dar un lucru e sigur trebuie sa o tratezi corect si sa ai grija sa nu recidiveze pentru ca otitele repetate pot duce pana la pierderea auzului pentru ca se infecteaza in interior si ataca timpanul infectia ireversibil daca nu ai grija asa ca durata tratamentului nu e fixa e in functie de evolutie cam in 2 sapt.sa zicem ca esti mai bine daca daca nu te mai doare sau ceva asta nu inseamna ca esti vindecat trebuie sa mergi la control orl, ca sa eviti recidivarea ei trebuie sa ai grija sa nu intre apa in urechi mai ales daca faci baie in ape mai putin curate (la scaldat in rauri etc)si chiar apa cu sapun in cantitate mare in ureche poate deranja nu baga betisoare de urechi des si nu in adancime doar ca sa tamponezi resturile de apa eventual, nu sta in curent cu urechea cu probleme iar cand faci baie sa pui un tampon in ureche pana te vindeci ca sa nu intre multa apa, nu baga degetele in ureche mai ales daca nu esti spalata pe maini nu pui alte solutii decat ce ti-a dat dr. orl-ist in urechi.cam asta ar fi si daca simti nereguli de fiecare data sa mergi la control nu face tratamente dupa indicatia altora, nu da cu spray din acela care face reclama la tv "audi spray" sau cam asa ceva pentru ca poate impinge infectia mai in interior in ureche, dr.meu orl a zis sa nu il folosesc ca pot sa fac otita chiar de la el din cauza ce am scris-o. sper ca te-am ajutat si ai grija de urechi ca sa auzi mult si bine happy

6 răspunsuri:
Legiuitoarea
| Legiuitoarea a răspuns:

Bună.
Efectele pozitive apar din primele zile de administrare a tratamentului cu respectarea strică a sa.
Se poate obţine o vindecare completă şi auzul este în parametri normali.
După terminarea tratamentului este bine de făcut şi o audiogramă pentru perceperea zgomotelor externe (fineţea percepţiei auzului).
Pa, pa.

| OanaG a răspuns:

Mama a avut otita acum o luna, avea niste dureri insuportabile, a fost la O.R.L si i-a dat antibiotic si niste picaturi care trebuiau facute in farmacie. In cateva zile i-a trecut.

| gyo a răspuns:

Am avut si eu otita, si cam intr-o saptamana-doua am scapat de ea.
dupa nu am avut probleme cu auzul, aud chiar cel mai bine din familielaughing

dar trebuie sa ai grija pentru ca odata ce ai facut otita ea poate reaparea daca stai in curent sau racesti din nou, trebuie sa ai putin mai multa grija d urechi de acum in colo...in rest nimic specialtongue

succes:*

| denisa20 a răspuns:

Eu am avut otita medie.Ma durea urechea ingrozitor si nu mai auzeam prea bine. Timp de 1 saptmana am pus picaturi si mi-a trecut dar sa stii ca eu auzeam mult mai bine dupa.
Lasa ca trece ea numai sa urmezi tratamentul si sa fi mai atenta in privinta curentului si restul.Ai grija de tine si toate cele bune!

| Laurici :x a răspuns:

Eu nu am avut, dar a avut mama... i-a trecut dupa ce a terminat tratamentul, auzea mult mai bine. ia medicamentele pe care ti le prescrie doctorul sh o sa vezi efectul!

| ayacata a răspuns:

Tratamentu depinde.cat de avansata e.La mine a durat o sap. dupa auzi normal.nu ramai cu niciun fel de senzatie.big grin