| cioko19 a întrebat:

As dori sa imi dati cat mai multe informatii despre Cancerul Pancreatic(Cancerul de Pancreas). De pe google nu am aflat nu stiu ce informatii, de aceea as vrea sa imi spuneti voi ce stiti despre aceasta boala. Va multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Sunt multe de spus. Este o forma de cancer cu evolutie de obicei silentioasa pana in stadii tardive. De obicei e diagnosticat cand exista metastaze ganglionare si este dificila sau imposibila indepartarea chirurgicala a tumorii. De altfel chirurgia pancreasului este extrem de dificila si doar chirurgii de elita fac pancreatectomii cu succes. Fara pancreas nu se poata trai si nici transplant de pancreas nu se poate face, asa ca daca tumora a cuprins intreg organul nu se mai poate face nimic.
Prognosticul bolnavilor care nu se pot opera este rezervat (supravietuirea medie din momentul diagnosticului e cam de 6 luni). Pacientii care beneficiaza de interventie chirurgicala si tratament oncologic au o supravietuire la 5 ani de aproximativ 20%.

5 răspunsuri:
Brigaela
| Brigaela a răspuns:

Daca mai vrei sa stii detalii, poti sa ma intrebi mai exact (public sau privat).

| oz a răspuns:

Cand este vorba despre afectiuni grave...nu grave...foarte grave...care iti pot pune in pericol viata, este bine sa discuti cu cineva specializat in domeniul medical.

| laura_2327 a răspuns:

Scuze ca am dat pe stupid dar sincer din greseala am bifat acolo! te ros sa ma ierti dar nu am dat intentionat acolo!

| cioko19 explică:

Iti multumesc mult,@Brigaela! M-ai lamurit cat de cat!

| simohalep2 a răspuns:

Cancer pancreatic foarte periculos. dar nu-ti pot spune altceva fiindca nu ai spus stadiul sau, n-ai spus daca ai metastaza, n-ai spus daca operabil ori nu, in orice caz cancerul pancreatic este cauzat de alcool, inaintarea in varsta, un regim sarac in fruucte si de calculii biliari. Este asimptomatic in primele, fiind nevoie ca tumora sa devine neoperabila sau chiar sa provoace metastate la organe inderpate cum ar plamanii sau creierul ca sa aiba simptome. Simptomele sunt dureri abdominale foarte mari, diaree, lipsa poftei de mancare, pierdere semnificativa in greutate, dureri de epgastru si chiar icter. Operabil poti trai 5 ani, poate chiar mai mult, neoperabil numai 3-6 luni din cauza faptului ca esteascuns pintre organele abdominale astfel nici chimioterapia sau radioterapia n-au succes. Dar ei i-a partea buna, in curand vei fi intr-un loc mai bun