| AntonelaCK a întrebat:

Buna! Astazi am iesit afara si am observat in scaun sange si de altfel si pe hârtia igienica (sange rosu deschis ). Ideea e ca am iesit destul de greu si am simtit o mica durere, dupa care am observat asta.
Alte simptome nu am. Este prima data cand mi se intampla asta.

Credeti ca este ceva grav? Este posibil sa fi curs sange datorita faptului ca am iesit greu?
Acum, nu am bici o durere, nu ma ustura, nu sangere, nimic.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Este o fisura provocata de scaunul tare, constipatie - un inceput de hemoroizi.
Ai grija, sa nu mananci alimente multe, care fac constipatie: orez, cas, branza de burduf etc., iar daca totusi le consumi, atunci mananca-le combinat cu alte alimente, care fac un pic de diaree (combinate, vei avea scaunul normal). De asemenea, bea si un pahar de apa dupa mancare, mai ales dupa cele uscate.

Acum, daca ti-a sangerat, spala-ti bine locul cu apa calduta si sapun, sa nu se infecteze rana produsa.
Este indicat sa te speli chiar dupa fiecare scaun!
Ar fi bine sa pui si putina crema cu tetraciclina, dupa ce te-ai uscat in urma spalarii. Lenjeria o pui doar dupa un jumat de ora, sa aiba timp sa se absorbe in piele. Poti folosi crema "Hemorzon", care se gaseste ieftin in orice farmacie. Axeasta crema este foarte buna si pentru hemoroizi (cu care te vei putea confrunta si alta data).

| CristiDinBucuresti a răspuns:

Ai hemoroizi si ai fost constipată ceea ce a fortat intestinul de aceea ai singerat, maninca saupe ciorbe apă sa bei ca lichidele ajută organismul sa evacueze usor materiile fecale, după fiecare scaun spala te bine la fund cu apă caldă si sapun, si unge te cu o cremă ultraproct pentru hemoroizi, si o sa te vindeci.Ce varsta ai? Sanatate

| JicaContra a răspuns:

Daca esti constipat(a), si apoi faci "gloante" (adica e foarte tare) e chiar probabil sa iti zgarie peretii anusului, in general zgarietura te mananca nu te ustura si trece de la sine

| Zorn a răspuns:

Da, e posibil. Nu cred ca este ceva grav. Cu toate astea, daca sangerarea persista sau daca prezinti si alte neplaceri te sfatuiesc sa suni medicul.

| UnseenShadow a răspuns:

'Credeti ca este ceva grav?' nu.
'Este posibil sa fi curs sange datorita faptului ca am iesit greu?' da, probabil te-ai fortat si de aia te-ai iritat.

Citeste asta: https://www.medlife.ro/articole-medicale/hemoroizi-cauze-simptome-tratament