|

Buna! Care sunt semnele pentru aparitia diabetului? Cum imi dau seama ca am diabet fara sa merg la control. va multumesc.

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Nu exista nici un semn care sa iti spuna ca ai diabet. Toate semnele care apar sunt nespecifice (pot aparea si in alte boli) si deseori sunt trecute cu vederea.
Aportul de apa la un diabetic tip 2, nu depaseste 3l/zi, iar cresterea (care de obicei e de 100-200ml/zi) e greu sa o distingi de alte cauze (efort, ritm de viata, temperatura externa, etc).
Cel mai simplu e sa te duci la o farmacie care face gratis teste de glicemie si sa ceri sa iti faca si tie unul. Nu manca cu 2 ore inainte. Daca este peste 100 ar cam trebuii sa incepi sa iti pui probleme ca ai diabet sau risti sa faci. Daca ai peste 130 ai diabet.

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Bei multe lichide, urinezi mult( peste 4-5 litri in 24 de ore), mananci mult fara sa te poti abtine.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Este foarte important sa va testati cat mai des valoarea glicemiei in sange si sa tratati cu importanta hiperglicemia, caci altfel riscati sa dezvoltati complicatii ale diabetului, care sunt extrem de grave. Daca aveti diabet de tip 1, riscul cel mai mare este de a dezvolta cetoacidoza. Cetoacidoza apare atunci cand organismul nu are suficienta insulina, fara de care glucoza nu poate fi folosita drept combustibil. Astfel, organismul va folosi grasimile pentru furnizarea energiei. Ati fi tentat sa spuneti: "Ok! asta inseamna ca o sa slabesc!", ceea ce suna optimist. De fapt lucrurile sunt extrem de grave si amenintatoare pentru viata dumneavoastra. Folosind grasimile drept sursa de energie organismul produce niste deseuri foarte toxice numite cetone, care vor fi eliminate partial prin urina. Din nefericire ritmul de formare depaseste cu mult ritmul de eliminare, astfel incat cetonele se vor acumula in sange si vor duce la un fel de intoxicatie, in care sangele este acid ("acru") prin prezenta cetonelor => ceto+acid = CETOACIDOZA. Cetoacidoza sau "coma diabetica" este amenintatoare de viata si trebuie tratata imediat.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. Bei enorm de multa apa.
2. Mergi la baie tot in 10 - 10 minute.
3. Ai senzati de ametieli.
4. Ai glicemia peste 170

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează