anonim_4396
| Anonim întreabă:

Buna! Caut o metoda contraceptiva de mare efect si, sincer, nu stiu ce sa aleg. Am luat anticonceptionale (Microgynon) timp de un an si jumatate, dar am observat ca ma faceau sa ma ingras, aveam cu 10kg in plus, iar apoi am renuntat la ele. In afara de asta, nu am avut nicio problema.

Ma gandeam sa incerc plasturi. Are cineva experienta cu ei? Daca da, ce efecte adverse ati intalnit?

Totodata, ma gandeam sa incerc alte pastile contraceptive sau eventual un IUS (intrauterine system).

M-as bucura sa citesc si ce experinete aveti voi cu alte metode fata de Microgynon.

Tin sa mentionez ca inante de Microgynon am avut ciclul super aiurea, dar acum chiar si dupa intreruperea pastilei, am un ciclu regulat.

Mersi anticipat happy

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Cea mai buna metoda care nu are fecte secundare grave, cum au anticnceptionalele si te protejeaza si de boli cu tarnsmiter sexuala, este PREZERVATIVUL!
Folositi-l cu incredere, canu doare, nu musca, nu modifica sistemul hormonal, nu produce chisturi, fibroame sau cancere ca anticonceptionalele, si costa doar cat o guma de mestecat.

| Zuzu1991 a răspuns:

"Caut o metoda contraceptiva de mare efect"
in afara de EVIDENT-ul prezervativ, de sterilet ai auzit?
dar de operatie reversibila de legarea trompelor?
dar de operatie reversibila oricand de tine, de legare a cervix-ului cu o ata care poate fi scoasa cu mana?

dar de a merge IN BALARII la ginecolog si sa vorbesti cu el de asta?!?
ca nici anticonceptionalele NU SE IAU FARA DOCTOR, pentru ca depind de anumite analize, si daca iei dupa ureche s-ar putea sa nu aiba efect sau chiar sa faca rau

| aDEeLAa a răspuns:

Prezervativul recomand si eu. e mai sigur pentru sanatatea femei, n ingrasa.