| Greenway12345 a întrebat:

Cred ca a venit momentul sa merg la un psiholog. Nu mai stiu ce e cu mine. Mereu sunt stresata, fapt pentru care imi rod non-stop unghiile, mi-e frica pana si de umbra mea, cand ma trezesc si stiu ca trebuie sa merg la scoala imi vine sa ma dau cu capul de pereti... nu vreau sa vorbesc cu nimeni, ma simt stupida, orice fac mi se pare apoi o prostie. Chiar si cand spun un lucru, apoi il regret. Plang ca o disperata, fac urat, imi vine sa tip mereu. Imi place sa ma zgarii, sa simt durerea aia. Ma gandesc din ce in ce mai mult la cum e sa mori. ce se intampla, prostii. Cateodata vreau doar sa fug departe, sa nu mai stie nimeni de mine, sa scap din minciuna asta, sa scap de viata asta. Dar de fapt vreau doar sa ma ajute si pe mine cineva. macar de data asta. M-am saturat sa ma prefac ca sunt bine, sa rad, sa zambesc, iar cand ajung acasa sa zbier de disperare. Chiar simt nevoia sa vorbesc cu un psiholog. nu vreau sa sfarsesc intr-un spital de nebuni (fiindca asa ma simt). Dar nu stiu cum sa fac, mi-e frica oarecum sa ma duc asa si sa-i spun problemele mele. Mi-e rusine cu mine, desi stiu ca asta e meseria lor. Ce sa fac? Cum sa prind curaj sa merg? Va multumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Abh
| Abh a răspuns:

Faptul ca ti-ai dat seama ca ai o problema iti va aduce beneficii. Apeleaza la ajutorul unui psiholog bun, acesta te va ajuta sa-ti dai seama de ce te simti asa.

| Skeletonized a răspuns:

Deja ai făcut primul pas, acela că ți-ai dat seama de faptul că ai o problemă, ba mai mult, ești dispusă să cauți ajutor. E normal să îți fie teamă să mergi la psiholog, mai ales că, din câte am înțeles, ai o natură anxioasă, dar trebuie să treci peste asta, n-ai absolut niciun motiv să îți fie teamă, nu ești nici ciudată și nici nebună, din contră, e normal ca uneori să te simți copleșit de evenimentele din jurul tău. Mergi cu încredere la un specialist, însă să nu te aștepți la ameliorări majore de la prima ședință, schimbările vor apărea cu timpul, vei vedea că te vei simți mai bine. Dacă nu reușești să îți iei inima în dinți, îți recomand să vorbești cu cineva apropiat și să îi ceri ajutorul ți te poate ajuta să găsești un specialist.
Și eu sunt o fire anxioasă și îți recomand să duci o muncă de cercetare (adică să te interesezi la ce psiholog ai putea merge) apoi, înainte să mergi să vorbești cu el (sau înainte să îl suni) scrie pe o foaie lucurile de care îți e teamă (de ex. Mi-e teamă că problema mea ar putea fi mai gravă decât credeam și să mă interneze, mi-e teamă că ceilalți vor râde de mine, mi-e teamă că nu mă voi vindeca niciodată etc) și apoi analizează rațional fiecare situație și vei vedea că nu ai niciun motiv să te temi. Numai bine :*

| OoBunnyoO a răspuns:

Nu ar trebui sa iti fie rusine sunt persoane care merg cu probleme mai nasoale decat a ta. Incearca sa realizezi ca este spre binele tau si daca intr-adevar vrei sa te faci bine, o sa mergi si o sa discuti cu psihologul. Nu este usor la inceput, insa va deveni mai bine pe parcurs, dupa ce te vei obisnui cu el. Este nevoie si de compromisuri din partea ta, psihologul nu le va face pe toate.

| daddy44 a răspuns:

Exact asa eram si eu.Sincer eu am mers la psihiatru pentru c toate astea sunt din cauza anxietatiim
, mi-a dat tratament si acum sunt mai bine...Cred ca cel mai bine ar fi ca sa mergi la un psiholog si daca vezi ca nu functioneaza la psihiatru pentru ca nici prea multe medicamente nu sunt bune.Sa nu-ti fie rusine, daca ai stii prin cate am trecut eu si am si un copil...nu m-am mai putut descurca cu el, multe chestii.Cel mai bine e sa te duci acum, cat mai repede ca sa rezolvi problemahappy