| Joey8 a întrebat:

Bună, credeți că e conspirație între medici și pacienți?
De ce sunt dintr-o dată așa de multe laboratoare / clinici de / pentru analize medicale?
Că dacă te duci la un medic specialist, imediat te trimite/ te pune să faci o groază de analize medicale!
Dacă e medic de specialitate, normal zic eu a-r trebuii să îți zică din prima ce probleme de sănătate ai după descrierea simptomelor!
Că de aia a făcut medicina!
Numai dacă, cu excepția e ceva mai dificil/ complicat de depistat!
Așa toți te trimit la tot felul de analize foarte scumpe și + tratamentul, care și îla iară e foarte scump!
Așa singurul lor merit este rețeta cu tratamentul care nu ști dacă va da rezultate!
Cum va răspunde organismul?
De ce nu recomandă un tratament naturist, în loc de cel alopat; cu o listă lungă de efecte secundare!?!
Nu se vede intenția din partea lor de a vindeca cu adevărat pacienții!
Mă refer aici la majoritatea dintre ei!
Consultațiile lor foarte scumpe, arată de parcă te-ai duce să dai un interviu pentru angajare!
Repede, repede, că mai sunt și alții care așteaptă la rând!
Văzut, vorbit, plătit!
Foarte multe cabinete, clinici și policlinici private!
Nu a mai rămas decât medicina de familie, și spitalele cu urgențele!
În rest totul e privat!
Eu unul nu înțeleg de unde au medicii privați din România bani ca să își deschidă cabinete!
Probabil că veți zice că din banii făcuți dincolo în străinătate!
Dar de ce nu au rămas acolo atunci, pentru că din ce știu dacă nu greșesc, acolo cred că ar face mult mai mulți bani plătiți pe lună la spitalele de acolo; decât având aici un cabinet privat!
Numai dacă e vreun nu știu ce mare patron care deține un lanț întreg de astfel de cabinete medicale!
Eu unul îs foarte dezamăgit și de mediul privat al sănătății!
Vă mai dau de exemplu și cu asta închei; cu medicina dentară (dentiștii), care recomandă paste de dinți cu renume pe piața de vânzare dar care conțin tot felul de chimicale nocive printre care fluorul!
Nu mai țin exact minte dar am ridicat acesta problemă între mine și un medic dentist!
Iar el mi-a zis că fluorul nu-i nociv, ci din contră ajută la albirea/ curățarea dinților!
Acum nici nu mai știu ce să cred, ori nu era informat în privința aceasta, ori a vrut să mă dezinformeze?
Eu i-am zis că nu suport cele pe bază de fluor, deoarece mă ustură și nu suport!
Altădată am avut ocazia să văd că, producători de pastă de dinți veneau prin cabinetele lor lăsând mostre, ca să-și facă reclamă!
În concluzie, credeți că e o legătură între medicii privați, dar nu numai, și cei de stat, și laboratoarele de analize medicale?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Simpatik a răspuns:

Ai pus prea multe intrebari si e greu de raspuns la toate.
Desi nici eu nu suport medicii nesimtiti si spagari care lucreaza de exemplu si la stat si la privat, dintr-un consult nu iti poate pune un diagnostic concludent decat in cele mai multe cazuri medicul dermatolog.
Ori ca si cardiolog ce diagnostic sa pui tu daca pacientul nu face ecograf al inimii si EKG?
Ca si medic de interne sau gastroenterolog cand un pacient acuza dureri in partea dreapta si sa zicem ca are ficatul praf, cum rezolvi tu fara ca acesta sa vina cu analize ale transaminazelor, gamma gt, ecograf abdominal etc
Deci nu prea ai dreptate.
Faza ca majoritatea sunt lacomi si nenorociti e adevarata, vad destui medici sefi de sectie care si asa au salarii de 20-30.000 de lei si mai lucreaza si la clinici particulare.
Aici e greseala LEGIUITORULUI care le da aceasta posibilitate, eu as face o lege ca si medic angajat la stat nu ai voie sa lucrezi la privat si invers.
Cine lucreaza la privat sa o faca in 100 de locuri e problema lui, dar cand lucrezi la stat schimbam foaia.
O alta nesimtire pe care am sesizat-o este cea a clinicilor private care daca te duci cu 'trimitere compensata' sa faci fizioterapie sa zicem te programeaza peste 6 luni nu cand ai tu nevoie, daca scoti bani din buzunar incepi de a doua zi, dar omul care sta cu dureri si e asigurat ce face? trebuie sa scoata bani din buzunarul lui? pai atunci de ce a platit o viata la casa de sanatate?
Vedeti cata nesimtire este in tara asta si toate pleaca de la ticalosii de politicieni care sunt acolo doar sa incaseze salarii nu sa faca treba buna, sa legifereze pentru popor!

suntserios
| suntserios a răspuns:

"Dacă e medic de specialitate, normal zic eu a-r trebuii să îți zică din prima ce probleme de sănătate ai după descrierea simptomelor!"

Atat ai putut si tu sa zici. Aia e. Bine ca nu esti medic

| NietzscheFrumosSiDesteptSunt a răspuns:

De la mancatul fluorului ti se trage intrebarea asta stupida.

| WhiteLife a răspuns:

Nu asa functioneaza medicina. Nu ai idee cate boli pot avea aceleasi simptome. Uneori pacientii nu isi cunosc corpul/ nu isi dau seama de toate modificarile care se petrec pentru a le putea explica medicului. Altii au probleme de comunicare si medicii nu pot intelege care este problema. Un diagnostic pus doar pe semne si simptome poate costa o viata, iar cele mai grave boli sunt cele care se manifesta tarziu (nu se simte nimic, de-asta e recomandat sa se faca analize regulat). Nu asta se invata la facultatea de medicina si nimeni nu-si va asuma riscul sa o faca. Plus ca daca era asa de usor, multe vieti ar fi fost salvate acum zeci, sute de ani, cand oricum nu existau analize (sau medicamente). Daca mi se strica masina de spalat, chem un electrician. Daca imi spune ca trebuie sa schimb tevile, le schimb. Daca spune ca trebuie sa schimb masina, o schimb. Nu ma pun sa intreb prietenii care n-au habar de lucruri din astea ce parere au ei si sa renunt la sfatul specialistului doar pentru ca trebuie sa dau prea multi bani sau sa fac un efort mai mare. Am incredere in el, la fel cum am si in medicul care m-a operat, si in doamna care imi vinde haine si asa mai departe.

| MorcovulDinFund a răspuns:

''Dacă e medic de specialitate, normal zic eu a-r trebuii să îți zică din prima ce probleme de sănătate ai după descrierea simptomelor!''

Esti incredibil de prost. Altceva nu am ce sa zic.

| Ochisorul a răspuns:

Atat de multa prostie concentrata intr-o singura postare. Mi-e rau.