| AndreeaDeea221998 a întrebat:

Bună! Cunoașteți cumva pastile ce pot ajuta oamenii mai emotivi să fie mai indiferenți? De preferat sa nu fie pastile pe baza de prescripție medicală (sa nu fie necesara o rețeta de la doctor) sau care să dea dependenta după o pastila doua. Mulțumesc.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| AvalohAlin a răspuns:

Buna! Sedatif PC( de la Boiron)
E homeopat și nu da dependenta și nici somnolenta
Sănătate!

| aimullah123 a răspuns:

Nu exista medicamente care sa te faca mai putin emotiv. Care sa iti schimbe felul tau de a fi. Medicamentele prescrise de psihiatru iti modifica concentratia unor substante din creier. Aceste medicamente nu dau dependenta " dupa o pastila doua" asa cum spui. Asta se intampla daca le iei cum nu trebuie. Daca spre exemplu in prospect scrie ca poti lua acel medicament cel mult o luna iar tu il iei 3 ani e normal sa nu mai poti scapa de el. Daca le iei asa cum ti-au fost prescrise de medicul psihiatru nu ar trebui sa fie probleme. Pe langa medicamentele cu prescriptie medicala mai gasesti tot felul de suplimente alimentare din plante care te calmeaza pe moment cum ar fi: linistress, stresclin, extraveral, etc. Dar nici acestea nu iti schimba tie felul tau de a fi. Ca sa faci asta ai nevoie de psihoterapie.

| AndreeaDeea221998 explică (pentru aimullah123):

Mulțumesc pentru răspuns! Din ce știu a folosit extraveral și nu a ajutat-o prea mult.

| JOHNtheADVISOR a răspuns:

Nu ai nevoie de nici o pastilă. Remediul stă în tine.Acea "pastilă" de care ai nevoie se numește "încredere", în tine și în tot ceea ce ești tu ca om.Tu și doar tu îți controlezi organismul, tu îi "dictezi" cum să funcționeze.Nu toată lumea vrea să fie în preajma ta cum nici tu la rândul tău nu dorești alături pe oricine. Înconjoară-te de oamenii care au aceeași gândire cu a ta, care au același comportament. Dacă bagi în seamă, dacă pui la suflet ceea ce se află în jurul tău îți faci rău singură.

| AndreeaDeea221998 explică (pentru JOHNtheADVISOR):

Bună! Îți mulțumesc pentru răspuns! Problema este ca pastilele nu sunt pentru mine. Eu sunt o fire mai tare. Am fost slabă și eu happy chestiile prin care am trecut pot sa spun ca "m-au înrăit și m-au întărit". Nu ma mai las afectata de aproape nimic.

| Geoninja a răspuns:

Sedatif pc

| IhNomUhNitPARIS a răspuns:

Ceaiul de tei
Ceaiul de sunătoare
Ceaiul kombucha
Nervocalm
Sedatiff pc
Xanax (se da cu rețetă doar)
Sportul îți poate oferi o încredere și stima mai crescuta fata de starea inițială, te ajuta sa îți recapi reincrederea în tine, sa fi mai relaxat și elimina stările de agitație.

| Mlarisa58 a răspuns:

Extraveral

| Constantin_Alexandru_1992 a răspuns:

Lasa pastilele si incearca sa-ti controlezi creierul, adica in sensul sa inveti fiecare emotie si sa o depasesti, ba chiar sa te doara in... de ea, pastilele astea nu te ajuta cu nimic, daca chiar vrei si ai probleme cu asta du te la psiholog si iti prescrie el ceva calumea!

| AndreeaDeea221998 explică (pentru Constantin_Alexandru_1992):

Bună! Îți mulțumesc frumos pentru răspuns! Pastilele nu sunt pentru mine ci pentru o alta persoană. Persoana respectiva nu își poate controla emoțiile prea bine. A trecut prin multe chestii. Dintr-o fire puternica a devenit o fire sensibilă și o înțeleg perfect. Probabil problema este și ca eu o protejez foarte mult și nu o mai las sa fie afectata. Urmează o perioadă în care ei o sa ii fie greu și a spus ca are nevoie de ceva sa o calmeze.

| Geoninja a răspuns (pentru Constantin_Alexandru_1992):

Acestea le prescrie psihologul. Nu ai cum sa te doară in fund de ele. Creierul se gândește și mai mult. Am trecut prin. Acum sunt bine. Pastilele iti ofera senzația că iri va trece si asa iti trece

| Constantin_Alexandru_1992 a răspuns (pentru AndreeaDeea221998):

Inteleg, totul tine de minte, curaj, vointa in cazurile astea, daca nu poate trece si totusi vr sa ia cv du te cu ea la medicu de familie si spune-i despre ea, daca tot vrea pastile, dar in opinia mea, pastile pentru emotii, hmm, daca e vb de depresie sau altceca anxietate exista pastile...