| Fjdswygcffg a întrebat:

Bună! Dacă am stat lângă o persoana infectata cu HIV, dar nu era rănită, dar la mana dreapta am o cicatrice închisă de vreo 2 ani, am atins-o pe geaca, sper ca nu am luat virusul. Nu am vrut sa se simtă nașpa ca oamenii se trag de lângă ea!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| DianaMariaS12 a răspuns:

Bună! Nu ai absolut niciun motiv de îngrijorare. Lumea tinde sa devina paranoica atunci când știe ca cineva are HIV, începe sa ni se pară ca putem lua extraordinar de ușor virusul, dar evident ca nu e adevărat. Virusul se ia prin contact sexual, utilizarea acelorași ace, contact sânge pe sânge (o rana de a ei lipita de rana ta, spre exemplu). În niciun caz atat de superficial, ce ai făcut tu e ceva foarte mărunt, ceva ce sub nicio forma nu ar putea transmite virusul, totul e în mintea ta. Poți sa ai încredere când îți zic ca ești sănăto(a)s(ă) și nu ai luat nimic, esti doar ușor paranoic(a). Sper ca ti am fost de ajutor și ca te ai liniștit!

2 răspunsuri:
| CristiDinBucuresti a răspuns:

Hivul se transmite prin sex prin transfuzie cu sange infectat.

| Leatherface4ever a răspuns:

Nu se transmite virusul printr-o
Singura atingere stai linistit/liniștită, altele sunt căile de transmitere nu cea prezentata de tine.ar trebui sa îți faci griji sa nu contactezi COVID-19, nu HIV.