|

Bună. De câteva săptămâni am grețuri, stări de vomă, ma dor sânii și vena din jurul sânilor este vizibila. Am făcut ieri un test de sânge (HCG) DAR rezultatul a fost 0.6. Țin sa menționez ca C.M. Trebuie sa îmi vina peste câteva zile, pe 20.

Ce ma sfatuiti sa aștept sa vad da îmi vine, apoi sa îmi mai fac un test de sange(HCG)?

1 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
1 răspuns:
| a răspuns:

Daca testul de sarcina beta-hCH a fost efectuat la momentul corect/oportun, adica dupa ce au trecut minim 14-15 zile de la data la care a fost intretinut ultimul act sexual neprotejat sau de la data ovulatiei (cand este cunoscuta), rezultatul obtinut are o acuratete de peste 98% fiind considerat VALID, VALABIL si mai ales PRECIS, CORECT. Fiindca rezultatul obtinut a fost extrem de mic de doar 0, 6 mUI/ml fata de 5, 3 -5, 8 mUI/ml care reprezinta valoarea maxima a probei inca NEGATIVE, se poate considera ca rezultatul este concludent. Se efectueaza un al 2-lea test beta-hCG care sa aiba rolul de confirmare a primului rezultat, numai in cazul in care primul rezultat obtinut este INCERT adica are o valoarea situata peste 4, 8-5, 3 mUI/ml. Starile de rau invocate si ''semnele de sarcina'' prezentate, sunt provocate de o afectiune medicala de alta natura, care nu are nicio legatura cu o sarcina pur ipotetica. In mod sigur in zilele urmatoare va porni si sangerarea menstruala asteptata. Multa sanatate!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează