| 1Stefania3 a întrebat:

De cateva zile simt o senzatie de durere la nivelul sanilor si nu ii stiu motivul. Aceasta este jumatatea lunii a doua de cand iau anticonceptionale (prescrise de medic). Intrebarea mea este care ar putea fi motivul acestei dureri si de asemenea, daca exista posibilitatea de a fi insarcinata, cu mentiunea ca am respectat intocmai prospectul anticonceptionalelor. momentan nu pot ajunge la un medic asa ca as dori o parere

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
Bula
| Bula a răspuns:

Nici una din metodele anticonceptionale nu da 100% siguranta.
Deoarece anticonceptionalele (sub forma de drajeui) sunt bazate si pe hormoni, ele trebuie sa fie alese cu atentie DOAR de catre medic, in urma unor analize de laborator si nu numai. Senzatiile de durere pot fi cauzate de dereglare hormonala, atat din cauza tratamentului, cat si din cauza unei sarcini.
NEAPARAT trebuie sa te consulti cu un medic ginecolog, chiar daca nu poti ajunge la "al tau", fiindca o eventuala sarcina poate evolua, chiar si cu probleme!

bursuc001
Userul Lunii
| bursuc001 a răspuns:

Bună!

Cel mai probabil durerea de sâni/tensiunea în sâni este o reacţie adversă la AC!
Aceste reacţii adverse apar, de obicei, în primele 1-3 luni de administrare până când organismul se obişnuieşte cu "tratamentul" hormonal.

Dacă ai luat corect AC, nu se pune problema unei sarcini chiar dacă există ejacu*lare intravaginală happy


Toate cele bune!

| Holy2010 a răspuns:

Stai linistita! Tensiunea, durerea si intarirea sanilor e normala cand se produc modificari hormonale. Ce resimti tu sunt efectele contraceptivelor.

| 1Stefania3 explică:

Sunt conștientă că este adevărată afirmația că nici o metodă contraceptivă nu este, de aceea întotdeauna am preferat să folosesc si metoda ejaculării în afara vaginului. În afara acestei dureri nu mai identific nici un alt simptom care să aibă legătură cu o eventuală sarcina, însă pe prostectul pastilelor scrie ca este posibil să provoace acest efect. Considerați totuși că ar putea fi vorba si de o sarcină?