|

Buna! De ceva timp imi apar niste furuncule destul de urate, adica sunt ba foarte mari si cu secretie purulenta sau sunt de culoare mov spre negru avand ca secretie sange cu puroi. Acestea imi apar inaintea menstruatiei. Este ceva normal? Sau poate sa fie de cauza hormonala?

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| a răspuns:

Să nu mai alarmați cu asemenea aiureli fără să cunoașteți problema.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru sadrian46):

Degeaba le spui că nu ai cu cine să te înţelegi. Oamenii de genul vor fi aşa de nepăsători şi de proşti tot timpul cel mai probabil. Mai bine nu îi mai scrii nimic, e tot aia. Ştiu asta din propria experienţă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Mai bine îi spunea-i că se transformă în extraterestru, că e același lucru. Păi ce răspuns e ăsta?

Simona, orice problema de sănătate care ne depășește, care nu o putem trata cu un ceai cald sau o baie fierbinte la picioare, trebuie mers la medic. Medicul de familie îți va da trimitere la un specialist (dermatolog) pentru investigații și tratament.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Cauza principala a furunculelor este o infectie cu stafilococul auriu. Infectia este favorizata de o aparare deficitara a sistemului imun. Iti apar inainte de menstruatie datorita faptului ca schimbarile hormonale produc un exces de sebum care favorizeaza instalarea acestor infectii.
Nu este normal sa le ai. Eu ti-am spus povestea cea mai probabila. Vezi un dermatolog, el te consulta si determina cauza exacta. Daca am dreptate iti trebuie un tratament cu antibiotic, iar medicul iti va da prescriptia corecta.
Si nu m-ar mira sa iti dea un tratament pentru cresterea imunitatii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică:

Tu trebuie sa faci un transplant de creier. Cum poți sa spui cu atâta nonșalanță asta? Ești doctor? Ai pregătirea necesară?

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează