| Aelin a întrebat:

Bună dimineața!
După ce am experientat, acum câteva săptămâni, două momente în care m-am trezit din somn cu puls 135 care nu scădea deloc, am mers (când mi s-a întâmplat a doua oară) la urgențe, unde mi s-a făcut ekg, o perfuzie, mi s-a dat o pastilă pentru palpitații și mi s-a zis că este atac de panică.

Totuși, de atunci, parcă inima nu îmi mai bate la fel. Pulsul meu, de când mă știu, era 80++, dar de la un timp, este mic aproape constant. În repaus, este între 50 și 65, iar dimineața, când mă trezesc, mă trezesc brusc, cu un expirat puternic, de parcă nu mai aveam aer, tușesc și când pun mâna la încheietură, să verific pulsul (știind că mă confrunt cu problema cu pulsul mic în ultimul timp), simt că este extrem de mic și slab (este foarte mult timp între bătăi, nu am apucat să îl măsor cu tensiometrul).

Nu știu care ar putea fi cauzele, dar îmi e teamă și simt că e ceva în neregulă, mă simt incomod cu această schimbare. Pe lângă problema cu pulsul, îmi este foarte frig, am mâinile și picioarele reci, chiar și nasul mi-e extrem de rece, sunt agitată aproape constant fără motiv, sunt obosită, confuză și amețesc, am dureri în spate și pur și simplu am o stare de disconfort generală, ca și cum ceva nu e în regulă... A ajuns să îmi fie teamă să dorm, de frica să nu pățesc ceva în somn de la pulsul mic.

Singura mea afecțiune este tiroidită Hashimoto cu hipotiroidism, iar la ultimele analize mi-a ieșit fierul scăzut și TSH-ul crescut. De la ce ar putea fi această scădere bruscă a pulsului? Eu consum și Pepsi sau ciocolată din când în când, dar nici măcar astea nu mai cresc pulsul... De asemenea, nu știu dacă are vreo relevanță, dar nu prea mă hidratez. Consum o sticlă de apă la câteva zile bune.

Am deja programare făcută la doctor, dar sunt panicată și mă gândeam să caut mai multe păreri aici, poate s-a mai confruntat cineva cu asta.
Mulțumesc! O zi frumoasă!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător şi Apreciat de Editori
| Caro34 a răspuns:

1) Mergi la medic; el te va consulta si-ti va recomanda analize de laborator, daca nu ai mai facut de ceva timp. O data pe an e indicat sa facem analize medicale de sange.
2) Hidratarea e foarte importanta fiindca cu timpul vei face riduri, vei obosi rapid, te vei simti ca o batranica simpatica insa neOK!
3) Ce sunt atacurile astea de panica? Ce te framanta atat? Ce te face sa ai frici si panica? Parca imi suna a singuratate, a stat prea mult in casa, lipsa de aer de parca ai fi in inchisoare; de ce?
Afara din casa viata are un alt sens: prieteni, sanatate, bucurie, chef de munca si viata!
Mergi si la un medic cardiolog insa nu uita ca daca tu nu ai grija de tine, nimeni nu va avea! Numai bine!

| Caro34 a răspuns (pentru Caro34):

Iti multumesc pentru funda insa trebuia sa mai astepti si alte raspunsuri care sigur vor veni, apoi le citesti pe toate si vezi in care te regasesti mai mult, apoi dai funda! happy

| Aelin explică (pentru Caro34):

Mi-ați răspuns foarte frumos și serios, fără să judecați, iar asta m-a făcut să vă ofer instant funda. Mulțumesc! ❤️

10 răspunsuri:
| Emma30555 a răspuns:

Daca simti ca ti a scazut pulsul intrerupe acel tratament. Iar pentru puls marit se poate cumpara de la farmacie extravalerianic cardio. Dar mergi la medic si vezi ce iti zice

| Aelin explică (pentru Emma30555):

În prezent, nu iau niciun tratament, în afară de cel permanent cu Euthyrox, pentru tiroidita Hashimoto, pe care nu îl pot întrerupe... Voi merge şi la medic. Mulţumesc încă o dată pentru răspuns! ♥

| Yuoia a răspuns:

De ce crezi ca ai pulsul mic? Ai verificat care sunt valorile normale? Iata aici:
Valorile pulsului în repaus la femei (si deduc ca esti tanara) pot fi intre 54 si 69 de batai.

| Aelin explică (pentru Yuoia):

Toată viața mea, eu am avut pulsul 80-90. Consider că e mic pentru că am început să am aceste valori (50-60) subit, fără vreun motiv, deși eu chiar consumam Pepsi, de exemplu, care mărește pulsul. Poate mi se pare ciudat din cauza că nu am avut eu însămi acest puls, dar debutul lui brusc este ceea ce mă sperie, și faptul că am și o stare generală de rău și oboseală sad. Mulțumesc pentru răspuns! ♥

| Yuoia a răspuns (pentru Aelin):

Pai nu subit. Spui ca ai fost la urgente unde ti s-au administrat niste medicamente. Ele isi fac efectul.

| Aelin explică (pentru Yuoia):

Da, dar mi le-au administrat doar atunci, pe loc, acum câteva săptămâni, și de atunci nu am mai luat niciun alt medicament (în afară de tratamentul pentru Hashimoto).

| Yuoia a răspuns (pentru Aelin):

Isi fac efectul pe timp indelungat. Ti-au reglat pulsul.

| Aelin explică (pentru Yuoia):

Nu știam că așa funcționează. Mulțumesc!