|

Bună.

Eu toată ziua sunt la muncă și nu reușesc să mănânc, în schimb când vin pe la ora 5 seara acasă mănânc mai mult decât e necesar.

Eu voiam să știu dacă toată chestia asta îngrașa că mănânc o dată și mult.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
| a răspuns:

Bineinteles ca ingrasa. O sa vezi singur in timp.
Ideal este sa manaci dimineata, inainte sa pleci la muna si seara sa mananci mai putin.

| a răspuns:

Mancand de putine ori cantitati mai mari decat erai obisnuit(/a), duce in mod progresiv la marimea cavitatii stomacului.
Odata marit, o sa simti nevoia sa mananci tot mai mult.

Vorbesc din experienta, nici eu nu am timp sa mananc dimineata, la amiaza mananc, insa mancare rece si fructe, iar seara, dupa o zi grea de munca, mananc mancare gatita, insa portie dubla.
Si se vede...

Exista si o categorie mai restransa de persoane, ce ar trebui sa fie foarte fericite.
Am o colega de munca ce mananca nu o data pe zi si mult, ci de 5 ori pe zi si enorm de mult... kebap mare, pizza mare, salate de cumparat (cu maioneza), chipsuri, ciocolata, muffins, etc etc...si cu toate astea, e ca scandura-n dunga. O fi facut un pact cu diavolul, sau nu stiu secretul, insa sa mananci fara sa te ingrasi deloc e visul oricui.

| a răspuns (pentru NLS):

Nu e visul oricui, nu este pact cu diavolul, nu sunt persoane foarte fericite. Este vorba de funcționarea tiroidei.
În 1992 am fost internat la clinica de endocrinologie pentru o cură de slăbire. În salon era un pacient a cărui tiroidă funcționa excesiv.
Peste noapte i se consumau chiar și ultimele rezerve de glucoză din organism și din cauza aceasta era așa de slăbit încât dimineața nu se putea ridica din pat, căci mușchii nu îl ajutau.
Mergea în oraș și își compăra 7 prăjituri pe care le înfuleca seara, ca supliment la masa din spital. A doua zi, din nou, nu se putea ridica din pat.
Altă doamnă la polul opus, mânca doar câteva grame de supă pe zi din meniul spitalului și nu slăbea deloc.
Deci nu este așa de simplu.

| a răspuns:

Mai, depinde si de organism. Fiecare organism difera de la unul la altul. Unii oameni iau in greutate si de la un pahar de apa, iar altii nu se pot ingrasa. Daca tu nu ai observat o crestere in greutate inseamna ca nu iei.