| Esther100 a întrebat:

Bună! Ieri am căzut pe gresia umedă, am căzut pe fund, dar deși nu m-am lovit la șold, mă doare la șolduri de ieri. Credeți ca e normal, poate de la cum s-a zguduit corpul? Nu cred ca putea sa se rupă ceva...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
12 răspunsuri:
| mihai69 a răspuns:

Ba tocmai, că se putea.
Mergi la medic, fă o radiografie!

| BaleaMAN a răspuns:

Trebuie sa mergi prin medicul de familie sa îți faci o radiografie. In rest lui gheața acolo sa atenueze durerea, inflamația.

| darrio2007 a răspuns:

Nu spui ce greutate ai.
Cazatura, de obicei, afecteaza zonele mai sensibile ale organismului.

| Esther100 explică (pentru mihai69):

Și ce poate să îmi facă acolo?

| Esther100 explică (pentru darrio2007):

Am 90 de kg la 1.73

| Esther100 explică (pentru BaleaMAN):

Și ce îmi face după radiografie? Îmi taie în șold? Ce rezolv dacă merg la radiologie, poate sa imi dea apoi ceva, ca să îmi treacă?

| BaleaMAN a răspuns (pentru Esther100):

Daca constată că ai o contuzie ceva îți da. Mai așteaptă 3-4 zile, până atunci pui gheața 3-5 minute odată la câteva ore.

| mihai69 a răspuns (pentru Esther100):

Asta nu am eu de unde să știu.
Mediicul ortoped va prescrie un tratament în conformitate cu ceea ce descoperă în urma examenului radiologic.
E posibil să fie necesară lo imobilizare, dar nu pot eu să știu nici ce va descoperi, nici ce va decide.

| ValentinMihai78 a răspuns:

Nu știu dacă vei citi sau nu acest mesaj! Dar, medical, o lovitură netratată la timp, ulterior se poate ajunge la operație și protezare!
Deci nu trata în glumă lovitura și mergi, dacă ai bani la un cabinet medical ortopedic, care poate face și radiografii, și vezi care e problema!
În rest, sănătate!

| darrio2007 a răspuns (pentru Esther100):

Destul de mult pentru inaltimea ta.

| Violleta2022 a răspuns:

Urgent la spital, fiindca poti avea fractura de pelvis.

| Esther100 explică (pentru Violleta2022):

Am fost la medicul meu de familie și a zis că nu e grabă, zice ca nu trebuie sa ma sperii, dar nici măcar nu m-a verificat. Cică sa iau pastile de durere