| AlexandraDraalex a întrebat:

Ieri o colega m-a dat cu capul de perete (nu foarte tare) la locul moale al capului. Pe moment m-a durut unde m-am lovit iar dupa am simtit cum toata durerea se duce spre frunte iar acum ma doare fruntea nu in locul in care m-am lovit.Este ceva grav?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
8 răspunsuri:
| Salontanul a răspuns:

Mergi urgent la medic! Poate fi un hematom pe creier si te cureti in cateva zile. Nu te juca! Nu te lua dupa inconstienti care dau raspunsuri aiurea fara sa se gandeasca ca este o problema grava si care poate avea consecinte. Mai bine sa te alarmezi degeaba.

| Jassmina a răspuns:

Ia o aspirina si culca-te. Nu-i nimic grav, este de la oboseala!

| Salontanul a răspuns (pentru Jassmina):

Fata mea: te rog frumos nu te mai juca cu asemenea raspunsuri. Am cunoscut cel putin trei cazuri in care dupa o asemenea lovitura au murit oameni! Sunt un om in varsta care a trecut prin multe. Te rog frumos fii mai atenta!

| Jassmina a răspuns (pentru Salontanul):

Draga Salontanule, dragut din partea ta sa-mi spui "fata mea", am sa o iau ca pe un compliment, desi am implinit 50 de ani.

In cazul de mai sus, fata are o durere de cap usoara, generata de stres si oboseala.
Te asigur ca nu-i nimic grav in cazul ei, lovitura a fost mult prea usoara ca sa fie hematom ori comotie cerebrala.
Daca era grav, avea si alte simptome care insoteau durerea de cap precum: ameteala, senzatie de voma, tulburari de vedere.
Daca durerea persista, maine poate sa-i spuna maica-si si sa mearga la medic, dar pana atunci, odihna de noapte o sa-i faca bine.

| Salontanul a răspuns (pentru Jassmina):

Draga Gretta. Sa fii sanatoasa si multi ani inainte. Eu am 60 de ani. De altfel poti sa vezi ca am mai scris intr-un raspuns anterior. Deci, tot fata mea ramane. Pana la un consult medical nu poti sa stii. E mai sigur asa si daca de ieri il doare mai rau eu cred ca este mult mai grav decat pare. E mai bine sa previi. Eu am patit-o. Au zis medicii ca am hepatita si m-am lasat in voia lor. Ulterior s-a constatat ca am apendicita cu peritonita si septicemie. Era sa mor. Nici chirurgul n-a mai crezut ca scap. De atunci am mai facut inca 8 operatii si am in total 9 in 6 ani.

| MedRex a răspuns:

Orice contuzie are potențial de a ascunde altceva mult mai grav. Deasemenea multe traumatisme se produc în așa numiții doi timpi, care au manifestări imediate (durere, tumefacție, sensibilitate locală la atingere) cât și manifestări târzii care au consecințe mai grave (rupturi, hemoragii) asta ăn special când vorbim de organe.
Orice contuzie craniană trebuie investigată, indiferent de cât de ușoară o apreciem. Moalele capului nu mai există dincolo de varsta de 2 ani, pentru că fontanela existentă acolo se închide. Craniul este rezistent și poate rezista la forțe destul de mari, însă creierul poate fi lezat relativ ușor.
Să vă programați un consult la un medic neurolog dacă vreți să stați liniștită. Dacă apar tulburări de echilibru, vedere încețoșată sau dublă, grață, vărsături mergeți neapărat la urgențe.

| DarySiNimicMaiMult a răspuns:

Pai te duci la farmacie...Iti iei o pastila, daca nu-ti trece suni un doctor.Dar ce scoli degradate au ajuns in Romania, cica "M-a dat cu capul de perete (nu foarte tare)." laughing dar tot a fost lovitura...Vai de mine, nu mai vorbi cu fata aia ca te va da si cu curul de podea! Mult noroc.

| AlexandraDraalex explică:

Adica ce legatura are locul in care m.am lovit cu durerea fruntii