anonim_4396
| Anonim întreabă:

Imi ziceti si mie cat costa cel mai ieftin aparat dentar? Aparatul dentar metalic fix este cel mai ieftin asai? As vrea sa imi pun si sus si jos. Nu am dintii stranbi is doar despartiti. Am auzit ca dupa ce dau jos aparatul mai trebuie sa port cateva luni cv noaptea sa nu revina la forma initiala.
Deci intrebariile:
-Cat costa totalul? Cu tot cu sedintele de la stomatolog si cu ce mai trebuie sa port dupa?
-Daca am mai multi dinti plombati este vreo problema?
Multumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| PeFuga a răspuns:

Inainte de toate trebuie sa faci o consultatie la ortodont. Asta costa 50-100 lei. Ai nevoie de 2 radiografii (una ortopan si una de profil), care costa cam 50 de lei fiecare. Mai trebuie sa ti se ia si un mulaj dupa dinti, care costa 50-100 lei. Preturile difera, evident, de la cabinet la cabinet.
Aparatul metalic te costa intre 1100-1500 lei pe o arcada. Daca intr-adevar trebuie sa porti si sus si jos medicul iti va pun aparatele pe rand (mai intai jos si dupa cateva luni si sus, sau invers). Dupa aplicarea aparatului trebuie sa mergi la activari la 5-8 saptamani. Astea costa in jur de 100 lei sedinta. Daca nu respecti aceste programari, se lungeste perioada de purtare a aparatului.
Drata tratamentului depinde de problema pe care o ai si de dintii tai, de cat de usor se vor muta ei. Poate varia intre 7-8 luni si 2-3 ani (sau chiar mai mult). O estimare iti va putea da doar medicul.
Alte costuri: ceara ortodontica (3-4 lei cutia), periute interdentare (4-5 lei bucata), recolari sau inlocuiri de brackets (daca ii pierzi) - 50 lei bucata.
Dupa ce dai aparatul jos trebuie sa porti contentie. Asta poate fi ori de tip gutiera (pretul incepe de la 240 lei pe arcada si urca pana la cat are chef stomatologul. Am auzit si ceva de 200 de euro, ceea ce e absolut exagerat), contentie de tip placuta (ca un fel de aparat mobil) sau contentie fixa, care se lipeste pe interiorul dintilor. Medicul tau va decide de care tip va trebui sa porti.

Trebuie sa mai stii ca nu se va incepe tratamentul ortodontic pana nu rezolvi toate cariile din gura si pana nu faci o igienizare completa a danturii. Acest pas va trebui reluat periodic, la fiecare jumatate de an (sau mai des).

Te-am speriat, asa-i? Curaj! Primul pas este sa mergi la o consultatie si acolo ai sa afli daca ai nevoie sau nu de aparat tongue

| heAdgN a răspuns:

Eu am dat 1200 lei pe aparat in rate de 200 lei la 2 luni si dupa ce am terminat sa il port iti da o gutiera ceva cum au boxeorii in ring si trebuie purtata cam 2 ore pe zi depinde de fiecare om in parte. De unde esti?