| Crescent a întrebat:

Buna!
In urma unui control oftalmologic mi-au fost prescrise niste picaturi pentru ochi. Nu am mai folosit niciodata pana acum si mi-e putin frica. Inca de mica am avut frica asta. Ma speriam si cand ma stropeam cu ceva apa in ochi. Ceva sfaturi? Trebuie sa incep neaparat sa le folosesc cat mai repede.
Nu am nevoie de raspunsuri rautacioase.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| starlightflare a răspuns:

Din câte văd, sunt niște picături simple pe baza de 2 ingrediente active, care sunt folosite doar pentru hidratarea ochilor uscați. Am citit ca au ph neutru deci eu as asuma cel mai probabil ca nu te vor ustura chiar deloc. Intr-adevăr este putin greu sa te obișnuiești cu senzația de a-ți administra picături, și eu aveam aceasta frica, dar pana la urma te obișnuiești. Este un foarte mic disconfort și după aceea nu te va mai deranja acea senzație de ochi uscat (probabil pentru care ți-au fost recomandate aceste picături). Poți caută pe YouTube video-uri cu administrarea cea mai ușoara a picăturilor, ca sa iti fie cât mai ușor procesul de aplicare. Vei vedea după ce încerci ca nu e chiar așa nasol happy

8 răspunsuri:
| Anonimul151 a răspuns:

De ce îți este frică? Până la urmă medicul ți a dat picăturile spre binele tău. Nu îți va face nici un rău. Durează câteva secunde să le pui. În acele secunde, îți poți pune casti și poți sa îți dai muzica la maxim astfel încât să nu îți auzi gândurile negative. Sau poți să te gândești la niște lucruri pozitive care îți plac și așa vei scăpa foarte rapid. Nu are de ce sa îți fie frică. Dacă te gândești ca îți este, atunci frica va deveni și mai mare.

| IngerasulMicut a răspuns:

Știu că e neplăcut dat nu prea ai de ales

| TeodorNN a răspuns:

Nu e mare lucru, doar simți ceva "rece" in ochi pentru o secunda doua și după nu mai simți nimic. Nu te ustura, doare sau alt ceva de genul.

| Crescent explică (pentru TeodorNN):

Nu simti nimic? Eu am auzit ca ustura putin

| starlightflare a răspuns:

Buna! Ce fel de picături sunt?

| Crescent explică (pentru starlightflare):

Thealoz duo

| Crescent explică (pentru starlightflare):

Multumesc mult. Serios. O sa incep sa le folosesc oricum din seara asta.
Din pacate nu ochii uscati sunt problema, e ceva putin mai grav.
Multumesc inca o data pentru toate informatiile.

| starlightflare a răspuns (pentru Crescent):

Cu multa plăcere!