| LisaZafre a întrebat:

Ma intereseaza o operație de hemoroizi externi si vreau sa cer parerea celor care cunosc sau au trecut prin asa ceva. Se merita operatia sau reapar hemoroizii? Durerea postoperatorie este suportabilă? Cat timp se recomanda pauza la pat pentru refacere după operație?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Mariu0699 a răspuns:

Operatia ar fi cea mai recomandata dar emoroizii externi, din cate stiu, nu se pot trata definitiv ci doar sa le faci putin mai bine. Exista 3 feluri de a te trata.
Primul este sa folosesti tratamentul, trebuie sa te dai cu o crema (nu stiu cum se numeste, iti spunem) dimineata si seara.
A 2a optiune e sa faci operatia, dar totul anesteziat dar va ameliora doar astea dupa cum am zis mai sus.
Daca reapar va trebui sa faci o operatie mai naspa si la aia vei simti multa durere si nu stiu nici daca te vei vindeca definitiv.
Tu incearca prima cu tratamentul, in cel putin o saptamana vor trece. Dar sa nu stai prea mult asezat, sa nu faci eforturi prea mari si sa eviti sa mananci iute, acru, prajeli, grasimi sau lucruri care pot constipa.
Tu incearca prima sa te dai cu crema. Sper ca am fost de folos, peace♥️

4 răspunsuri:
| zăGhost a răspuns:

Incearca Hemorzon crema.

| dannyel86 a răspuns:

Hemorzon apare si ca unguent, si ca supozitor.
Il folosesc cu succes in crize hemoroidale, pentru ameliorare disconfort.
Evita constipatia si totul va fi bine.

| mihaicelsfant a răspuns:

Parerea mea ca este o operatie naspa.

| dmz123 a răspuns:

Am inteles ca reapar chiar si dupa operatie. Deci nu stiu daca merita...