| Armyanka a întrebat:

Buna, o sa trec direct la subiect. Deci am o asa zisa prietena despre care am aflat ca a fost internata la nebuni de 3 ori. Ultima oara facuse o criza nasoala, a batut-o pe maica-sa si a filmat toata treaba si apoi a postat pe retelele de socializare. Mie mereu mi se pare putin nebuna in sensul rau, radea foarte tare, credea ca toata lumea avea ceva cu ea, avea impresii ca o urmareste nu stiu cine pe strada, ca ii suna la usa, chestii de genul. Ma spama cu mesaje din 2 in 2 secunde, pana si in momentul asta distribuie chestii pe Facebook, chestii care n-au nicio noima, cred ca pune vreo 30 pe zi. In fine, a iesit de la nebuni si cica a fost diagnosticata cu tulbrare bipolara. Eu puteam sa bag mana in foc ca are schizofrenie sau psihoza, fiindca prezinta exact aceleasi simptome si in momentul de fata mi-a trimis un mail de la facultate pe care l-a primit ea si imi spune ca de fapt sigur i l-a trimis un baiat pe nume X, ca sa-si bata joc de ea si ca maica-sa lu' ala o urmareste si vede tot ce scrie ea pe Facebook. Ah, si crede ca traim intr-o simulare si ca serialele Gossip Girl si Elite de pe Netflix sunt facute dupa viata noastra reala. Ma intalnisem cu ea in mall acum cateva zile si efectiv repeta dupa mine fraze intregi si radea atat de tare incat se intorcea toata lumea sa vada ce naiba se aude. De asemenea are si frustrari mari, posteaza intruna de barbati si despre incapabilitatea lor de a respecta o femeie, desi ea are 25 de ani si e virgina rolling on the floor. Presupun ca si asta contribuie la ceva. Habar n-am. In fine, acum ca am lungit-o atata, as vrea sa va intreb, credeti ca oamenii de genul se vor mai face vreodata bine? Ea a iesit de 2 luni din spital, si desi isi ia tratamentul(din cate stiu), e la fel de dusa cu pluta si parca nu-si mai revine. Desi m-a ajutat cu multe, e nebuna din cale afara si ma enerveaza cand vad o persoana de 25 de ani ca se comporta ca un copil de 10...

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
22 răspunsuri:
| Mosotti a răspuns:

Tulburare bipolara NU se vindeca, se tine doar in frau cu tratament, nu se va face bine.
Si cu tratament va mai face crize de hipomanie sau manie, adica exaltare, fericire, agitatie, eventual si ceva psihoza adica ce descri tu. Va mai avea internari din cand in cand, o sa vezi.

Adica trece de la depresie la manie si invers, asta e tulb bipolara.
Si face fazele alea in faza maniacala, de aia rade asa tare, de aia isi inchipuie chestii, nu are schizo.
Are psihoza maniacala.

Asta e.

| Anonim a răspuns (pentru Mosotti):

Ai dreptate. Sigur fata de 25 de ani are probleme care pot fi rezolvate doar de un doctor.

| Mosotti a răspuns:

Pai ce sa mai posteze daca nu stiti sa va purtati, e normal sa va dea afara de acolo, stim cum te porti acolo.
M-ai acuzat in vara 2019 ca eram unul si acelasi cu falsul doctor ala psihiatru care ti-a vorbit urat, desi nu era asa, m-ai reclamat la abuzuri si tot tu ti-ai luat suspend, ca RealThing stia ca nu e asa.

Ai venit si aici cu prostii? Pai o sa pleci si de aici daca ii innebunesti si pe astia, deja vad ca ai inceput.

| DemonLord a răspuns:

O fi ascuns simptome de medic thinking

Răspuns utilizator avertizat
| jacktaylor a răspuns:

Poate avea tulburare afectiva bipolara cu episoade psihotice, este o forma mai avansata tulburarii bipolare, dar din ce ai relatat tu, pare a fi episod psihotic, tulburare paranoida, psihoza, sau schizofrenie paranoida, este nevoie de un diagnostic de diferențiere fiindcă ca simptomologie se aseamănă între ele, dar îți pot spune eu ca dacă are aceasta problema de mult timp este psihoza cronica sau schizofrenie, dacă are de câteva luni poate fi un episod psihotic, o forma de psihoza acuta.
Tulburarea bipolara cu elemente psihotice nu poate fi niciodată vindecabila, dar poate fi tinuta în control cu tratament Psihiatric, disciplina și psihoterapie. Poate funcționa ca în om normal cu tratament în societate. Nu este exclus nici sa fie depresie psihotica, nici psihiatrii de multe ori nu dau un diagnostic de multe ori precis, dar având în vedere ca are o gândire dezorganizata, comportament bizar, halucinații vizuale, paranoia, ca este impulsiva, ostila, violenta, este schizofrenie și tulburare de personalitate antisociala (psihopatie, sociopatie)
Dacă nu ia tratament va fi internata involuntar pentru ca reprezinta un pericol social, chiar pentru ea însăși.

| Furnicuta000 a răspuns:

Daca are schizofrenie, cu tratament poate avea o viata normala
Dar e posibil si sa fie psihopata sau sociopata

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ai dreptate, prietena ta are probleme.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Ai dreptate ce ai scris.

anonim_4396
| Anonim a răspuns:

Nu. Vezi-ți de viata ta!

Răspuns utilizator avertizat
| Elena1432567890875 a răspuns:

Comportamentul ei este din cauza lipsei de afecțiune, sigur. Are o durere sufleteasca care o face sa reacționeze asa. Fii aproape de ea, vorbește i frumos, ajut o, susține o.

| Armyanka explică (pentru Elena1432567890875):

Nu. Nu e responsabilitatea mea sa îmi pierd timpul și mințile cu ea. Suna răutăcios, dar ma pun pe primul loc pe mine și pe cei cu care sunt pe aceeași lungime de unda. Sa se descurce maica-sa cu ea, eu am ajutat cat am putut, dar sa scoți un nebun din nebunie nu reușești. Oricat i-ai spune unele chestii, pur și simplu nu vrea/nu poate sa le priceapă.