| nonimas a întrebat:

Bună!
Poate să îmi explice cineva ce înseamna "doză unică " in administrarea unui antibiotic i.m?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| dannyel86 a răspuns:

Doza unica inseamna "tot o data", "intr-o singura portie".
Dar, cum s-a mentionat deja, nici eu nu am auzit de antibiotic folosit intr-o singura transa.
Daca ne spui despre ce medicament este vorba, poate te lamurim mai bine.

| nonimas explică (pentru dannyel86):

Este vorba de gentamicină, care se administrează în doză unică, din câte scrie în prospect. am de facut 10 injecții 1 la 12 ore

| nonimas explică (pentru dannyel86):

Am de făcut 2 gr de ampicilină la 12 ore + 1 fiolă de gentamicină.
Din cate am inteles pe prospect, 1 gr de ampicilină se dizolva in 3.5 ml de ser.
Dar ampicilină si genta le pot amesteca intr-o singura seringă, sau trebuie făcute separat?

| MihaiNicu23 a răspuns:

Doza unica adica toata capsula de cate ori pe zi ti-a fost recomandat de doctor.

| siriusblack98 a răspuns:

Doza unica se refera la capsula intreaga in sine.Nimic altceva.Fiecare capsula este o doza unica.

| HadesSs a răspuns:

Din cate stiu doza unica inseamna o singura doza, dar nu am auzit de antibiotic care se administreaza o singura doza