| June20 a întrebat:

Buna! Port ochelari de foarte mult timp, job-ul meu este doar la calculator in fiecare zi. Pe parcursul zilei ochii îmi obosesc parca și ma aleg cu o durere de cap, așa de fundal. Nu e extrem de deranjanta durerea, dar exista și îmi creeaza disconfort când lucrez. Ochelarii mei sunt cu factori de protecție pentru ecran, iar analizele le fac regulat. Totuși cred ca dedic foarte mult timp laptopului, dar din păcate asta e job-ul.

Ce credeți ca m-ar putea ajuta, am încercat lacrimi artificiale și nu le-am vazut f. eficiente. Altceva pentru hidratare? Mulțumesc!

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
4 răspunsuri:
suntserios
| suntserios a răspuns:

Eu folosesc Systane, mereu imi calmeaza ochii cand ma ustura

| GabiDumitrescu a răspuns:

Protectia la ecran e praf in ochi. Ce monitor folosesti? Munca ta implica grafica sau coding? Fix despre asta discutam cu un prieten, coder, zilele trecute, si a ajuns la concluzia ca il ajuta extraordinar de mult un monitor cu refresh de la 100 Hz in sus. Nu ar fi de mirare sa folosesti un laptop cu PWM si ala sa te chinuie...

| Ineys a răspuns:

In week-end durerea trece? Esti sigur ca e cauzata de monitor/calculator? Pastrezi distanta corespunzatoare fata de el? Cat timp? 8 ore sau stai si peste program? Incearca sa iei pauze de 5 minute la fiecare ora. Job job, dar sanatatea e pe primul loc.

| RaduRobertRO a răspuns:

Un consult oftalmologic te va ajuta, plus ochelari care sa reduca din efectele expunerii la lumina albasta a ecranelor.