| alexandrumarcu32 a întrebat:

Buna seara,

Am o problema de natura psihologica cel mai probabil. Daca este nevoie sa plec undeva de unul singur si sa dorm in acea locatie chiar si o noapte, am o senzatie de regret si parere de rau ca si cum mi-ar fi dor de cineva.
Trebuie sa plec pentru serviciu 2 zile si sa dorm o noapte la o cazare iar deja mi s-a instalat o senzatie de panica si regret.

Cum pot ameliora problema asta?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
5 răspunsuri:
| Eclectica a răspuns:

Se gasesc veioze sau lumini din acelea de veghe de bagat in priza. Puneti o din aia incat sa nu te deranjeze si dormi asa, va fi ok.Este o senzatie venita cel mai probabil din copilarie. Poti face terapie pentru fobia asta. E anxietate tratabila.

| Jassmina a răspuns:

Fiecare din noi avem tabieturi si metehne, care ne dau confort si linistea interioara necesara, sa ne simtim bine si sa dormim un somn odihnitor.
Eu nu pot sa ma odihnesc (dorm) cand merg in concediu cum ma odihnesc acasa, desii in timpul zilei ne distram, vizitam, facem ce ne place si ne simtim minunat, noaptea sunt agitata.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

O să îți răspund cu o anecdotă din alte lumi. A popoarelor primitive din junglă. Acolo la vârsta pubertății, cam pe la 15 ani, tânărul este luat de societatea comunitatea bărbaților, de lângă mama sa și este supus unor ritualuri de inițiere prin care trebuie să treacă, ca să aibă apoi drepturi de bărbat, să-și aleagă o colibă goală și o fată de soție. Este dus în casa bărbaților, o colibă mai mare unde este supus la antrenamente dure și dureroase, la vânători cu bărbații etc. Una dintre probe este că este dus legat la ochi într-o zonă din pădure și este antrenat să își găsească drumul înapoi spre locația tribului, singur, fără indicii prealabile, și să petreacă o noapte sau mai multe singur
în pădure, cu angoasele lui, care seamănă cu trăirile d-tale. Se poate și muri de frică. El va supraviețui, dar ca să fie om întreg, membru al tribului, este silit să treacă prin asta ca școală a vieții.
Așa că ai variante. Să mergi la doctor să îți dea două pilule roz și una galbenă. Sau să consideri experiența ca o inițiere în care urmează să teconfrunți cu tine însuți, spre un nou eu, spre o nouă personalitate, de bărbat, de data aceasta.

| Sophieka a răspuns:

Buna

Iti recomand sa cauti sa faci regresie cu un psihoterapeut sau meditatii de constientizare a acestei probleme.
Este ceva ce te "bantuie", ceva s-a intamplat...Nu stiu daca esti constient sau nu de motivul care ar putea sa iti cauzeze aceasta stare... Ti-ai pierdut familia? Sau ai / avut iubita sau sotie care a avortat sau a pierdut sarcina?
Unii terapeuti sau persoane spirituale, spun ca multe probleme vin ca un bagat cu noi din viata noastra anterioara (desigur daca crezi in asa ceva).

Trebuie sa gasesti motivul, sa ierti, sa vindeci si sa eliberezi oricare e motivul pentru care ai aceasta stare grava.

| NunuNini a răspuns:

"Trebuie sa plec pentru serviciu..."
Te consideri barbat?
Presupun ca inca locuiesti cu mama. Pentru ameliorare, muta-te singur.