| Streffii a întrebat:

Bună seara TPU! Am niște pete roșii pe limbă. La început îmi era inclusiv limba destul de albă și acestea peste. M-am speriat de-a dreptul când m-am documentat pe internet cam ce ar putea fi. Am observat după ce am consumat niște "sărățele" cu un praf mai iute pe ele. Mi-am cumpărat de la farmacie o soluție numită "Glicerină boraxată 10%" și aștept să văd dacă rezolvă ceva. Aveți vreo idee cam ce ar putea fi? Nu am luat nici un antibiotic foarte recent și fumez.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
2 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

Limba este oglinda stomacului si a intestinelor.
Daca sunt pete rosii pe limba, asta denota ca ai ceva leziuni sau iritatii pe stomac.
Pentru cateva zile, evita sa mai mananci condimentat, prajit, gras, afumat si sa bei alcool.
Ti-as recomanda sa bei kefir macar 1 luna de zile, de 2-3 ori pe zi, acte 100-150ml. Kefirul este cel mai puternic probiotic natural si organic, care repara stomacul, intestinele si elimina orice sansa de a face ulcer sau acncer la stomca ori colon.
Glicerina boraxata este pentru copii mici, sa o pui pe limba.
la copii mari si adulti, este indicat kefirul sau un alt probiotic, ca sa repare la interior.

| Streffii explică (pentru Jassmina):

Nu prea mananc condimentat si nici gras, iar alcool nu beau. Multumesc frumos! O sa incep sa consum kefir regular pe cat posibil