|

Buna seara TPU, am o intrebare.

Se poate sa am alergie la lactate sau gluten daca nu am avut niciodata vreo problema de bubite, roseata, umflaturi s-a.m.d? Am citit un articol pe net despre șocul anafilactic si imi este foarte frica sa mai mananc.

Eu nu consum deloc oua, arahide sau lapte, consum oul doar in aluaturi, in chiftele sau la snitele. Si nici lapte beau o data la 5 ani, si nici cu alte lactate nu ma prea dau fan, imi place doar crema de branza care o consum zilnic, am un an de zile de cand o consum( si scrie pe ambalaj ca e facuta din branza proaspata de vaci si sare atat) si cascavalul dar o data pe luna, 2 luni. Tin sa precizez ca sufar de anxietate cronica(severa) si de cand am citit despre acel soc anafilactic imi e frica sa mai mananc crema de branza sau orice alta mancare, nu am mancat nimic, dar nimic de 4-5 zile. Mie frica sa nu fac alergie adica socul anafilactic. Dupa masa am o greata foarte mare, palpitatii, stare de oboseala, ameteli, se poate sa fie de la anxietate sau e vreo alergie ceva? Din cauza axietatii mananc o masa la 3-4 zile cam de cateva luni... sa am vreo alta afectiune? Sau sa fie din cauza infometarii? Nu stiu poate ma lumineaza cineva. O seara frumoasa, multunesc mult. Ofer funda

3 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| a răspuns:

Mi-e teamă că problema ta este chiar de la branza aceea proaspătă care spui că nu îți face rău, și care spui că o consumi zilnic.
O mâncare de cartofi, o varză călită ți-ar face mai mult bine decât brânzeturile și ouăle. Cerealele integrale trebuie să fie baza alimentației.
Dacă organismul se manifestă rău din pricina unui aliment, atunci trebuie să stăm departe de acel aliment, și nici în magazin să nu ne mai apropiem de el. Pentru că organismul nostru știe ce este mai bine pentru el decât știm noi. Oricât de mult ne-ar place un aliment, dacă organismul îl respinge, atunci trebuie respins.
Sunt sigur că niciodată n-ai consumat cerealele integrale de la Sanovita cu lapte de soia.
Organismul nostru este făcut să fie crescut cu vegetale; rareori trebuiesc consumate carnea și lactatele.
Chiar dacă organismul nu-ți respinge brânza aceea, asta nu înseamnă că ea nu îți face rău. Consumul excesiv al unui aliment (chiar și al unuia sănătos) va duce întotdeauna la probleme.
În general brânza nu este un aliment sănătos, chiar și dacă este de la țară făcută de noi. Nu zic să nu o consumi deloc, dar nici zilnic.
Fă o pauză de la consumul ei, și o să vezi că te vei simți mai bine.
Nu știu ce legătură este între brânză și socul anafilactic, dar este imposibil să nu existe vreunul.
Mai mult apreciez știința care se ocupă cu cercetarea alimentelor și acțiunile lor asupra organismului, decât orice altă materie de la școală. Fiziologia este mai importantă decât orice altă știință.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu ai nicio alergie. Daca stii ca ai anxietate severa nu ar trebui sa mai citesti articole alarmiste si nici sa pleci urechea la ce spune unul si altul. Alergiile la lactate sunt foarte rare, a nu se confunda cu intoleranta la lactoza care se manifesta printr-o simpla balonare, eventual diaree. Omul este omnivor, avem nevoie de o alimentatie diversificata. Nu sunt de acord cu excesul de produse animale, dar nici cu exagerarea consumului de produse vegetale. Nu stiu ce varsta ai, dar sursele de proteine animale si de calciu sunt EXTREM de importante in primii 25 ani de viata pentru o sanatate buna. Si mai importante sunt acestea pentru femei, mai ales in perioadele de sarcina si apoi alaptare. De aceea trebuie sa-ti constientizezi conditia anxioasa, sa iti dai seama ca aceste temeri sunt irationale si provin din tulburarea pe care o ai. Risti sa ai complicatii severe din cauza malnutritiei, din cauza meselor prea rare, iar acestea iti pot afecta sanatatea pentru totdeauna. Daca nu reusesti singura, du-te la psihiatru si explica-i situatia in care esti. Trebuie sa primesti un tratament adecvat pentru a trece de aceasta cadere pe care o ai de cateva luni.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

1. "Se poate sa am alergie la lactate sau gluten daca nu am avut niciodata vreo problema de bubite, roseata, umflaturi s-a.m.d?" Nu.
2. Dacă erai alergică la ceva ce refuzi să mănânci acum, ai fi știut de mult timp. Să presupunem că ești alergică la ouă, sub nici o formă nu vei putea mânca prăjituri, omletă etc fără ca să nu ai vreun simptom de anafilaxie.
3. Ți-e rău pentru că refuzi să mănânci.
Toate cele bune!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează