| Alinaaaapp a întrebat:

Buna seara! Tratamentul cu pastile pentru refluxul gastroesofagian este pentru anumita o perioada de timp sau pe viata? (Mama are aceasta problema dar nu vrea sa mearga la un medic)

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| StefanChriss a răspuns:

Buna! Medic rezident aici. Tratamentul trebuie prescris de medic, dupa un consult la gastro, in prealabil. In functie de varsta mamei tale, de antecedentele din familie, de ce alte boli are, alte medicatii, de simptomatologie, medicul gastroenterolog ii va recomanda sau nu sa faca o endoscopie digestiva superioara. Varianta 1: Daca nu este niciun semnal de alarma din cele enumerate mai sus, ii va da un tratament. Varianta 2: ii va face EDS si in functie de rezultat si daca iese Helicobacter Pylori pozitiv sau nu, ii va da tratamentul un anumit numar de saptamani +- antibiotic. In principiul tratamentul se face cu inhibitori de pompa de protoni, aprox 40mg/zi (omeprazol, esomeprazol etc.) pe o perioada de 4-6 sapt in functie de gravitatea situatiei. In majoritatea cazurilor problema se rezolva, dar in cazul in care continua, se poate continua cu tratamentul pe termen lung, cu doza minima zilnica care are efect.
Este important sa mearga la medic totusi, sa nu ia tratamentul dupa ureche!

2 răspunsuri:
| Mavroian_Relu_1994 a răspuns:

Perioada limitata