| Anais1 a întrebat:

Stie cineva ce este sindromul nefrotic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
3 răspunsuri:
| alinadianaaa a răspuns:

Sindromul nefrotic este o boala renala care necesita multa atentie deoarece nesupravegheat poate conduce la o insuficienta renala cronica.Principalul semn clinic in aceasta patologie este eliminare masiva de proteine prin urina(>3g/zi) apoi edemul(in special la nivelul gambelor).

| MariaGeanina321 a răspuns:

Sindromul nefrotic este o boala renala ce apare în cursul evolutiei diverselor leziuni morfologice din cadrul unor nefropatii glomerulare primitive sau secundare, fiind definit prin: proteinurie mai mare de 3, 5 g/24 de ore/ 1, 73 m2 suprafata corporala, proteine serice totale mai mici de 6 g/dl, albumina serica mai mica de 3 g/dl, alfa 2 globuline mai mari de 12%, lipemie mai mare de 1000 mg/dl, colesterol seric total mai mare de 300 mg/dl, edeme.

Formele clinice ale sindromului nefrotic sunt: sindrom nefrotic pur si sindrom nefrotic impur. Sindromul nefrotic impur este caracterizat prin sindrom nefrotic asociat cu unul sau mai multe din urmatoarele elemente: hematurie, hipertensiune arteriala, insuficienta renala organica.

Sindromul nefrotic afecteaza rinichiul si poate cauza insuficienta renala cronica.

| Anais1 explică (pentru MariaGeanina321):

Aceasta boala poate afecta o sarcina la femei?

Întrebări similare