| mabytza a întrebat:

stiti niste exercitii sau ceva ca sa imi indrept coloana?
mi-e frica sa nu am boala aia...crying( e putin serpuita dar putin insa nu pot sa stau mereu dreapta ca mai uit si nu e confortabil... v roog niste exercitii sa mi-o pot mentine dreapta.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| nonameanca a răspuns:

Boala? e scolioza, nu prea se incadreaza la categoria boli xD
pai trebuie sa faci exercitii la spaliere (te agati cu spatele spre ele si-ti ridici genunchii la piept; iti pui picioarele pe ultima bara de jos, te tii cu mainile de bara din dreptul pieptului si te lasi cu fundul in jos - faci cate 20 de fiecare), faci 20 abdomene (ca sa ti se intareasca muschiul spatelui - de preferat e sa ai un aparat special pentru abdomene care este inclinat la vreo 45grade spre sol), iei un bat, il tii in spatele omoplatilor si faci cate 20 de ture, o data calcand pe partea superioara a talpii, cu degetele stranse, incolacite; a doua oara calcand pe calcaie; tot cu batul in spatele omoplatilor, stand pe loc, te apleci in fata la 90grade, uitandu-te numai inainte (ca si cum ai avea o oglinda pe perete in fata si vrei sa te vezi mereu in ea) de vreo 30ori; stand pe scaun, cu spatele drept, tii batul pe genunchi si apoi il ridici deasupra capului indreptandu-ti spatele (tot 30 ori); stand in picioare, tot cu batul in spatele omoplatilor faci 30 se rasuciri la stanga si la dreapta (fara sa te rasucesti de la genunchi, te rasucesti de la mijloc in sus)
si eu am scolioza si acesta este tratamentul dat de doctor

1 răspuns:
| udya a răspuns:

Consulta un specialist in chinetoterapie.