|

Bună TPU! Am 12 ani iar de cateva zile simt o tristete in suflet şi încep să plâng fără motiv, de obicei eram veselă şi glumeață. Țin să menționez ca nu am poftă de mâncare şi mă simt slăbită. Am discutat cu mama despre asta, ea încearcă să mă înveselească şi mă plimb cu ea. dar nimic nu mă ajută. Ea crede că este o cădere de calciu sau crede că este o mică depresie. Vă rog să îmi ziceți ce ar putea fi. Vă mulțumesc anticipat.

5 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| a răspuns:

Este o schimbare de dispozitie trecatoare care iti semnaleaza inceputul celei mai "furtunoase" perioade de dezvoltare a organismului tau: pubertatea! Nu te ingrijora! ---nu este nici depresie, nici cadere de calciu.Din cauza dezechilibrului hormonal din perioada puberala vei avea, adesea, treceri bruste de la veselie si entuziasm la tristete si apatie.Aceste emotii, desi sunt coplesitoare, nu sunt de durata ---ele 'vin" si "pleaca"!

4 răspunsuri:
| a răspuns:

Nu-ti fa probleme, nu au nimic!
Nu exista cadere de calciu care sa dea in plans!
Nici depresie nu este, ca esti cu mult prea mica sa ai depresie.

Plansul din senin se intampla tuturor copilasilor mici, fiind o chestie de timp, pana mai cresc si inteleg ca este rusine sa planga ca beblusi din orice.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| explică (pentru AnaMaria50):

Dar eu nu plâng din orice. de la o vreme am început să am stări în care mă simt singură. și efectiv mă trezesc plângând. chiar și noaptea mi se întâmplă. de obicei eu nu eram persoana care să plângă. Eu eram foarte veselă.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns (pentru Intrebarea2intrebatoare):

Exact asta iti spunema si eu, ca plangi din orice, chiar si noaptea te trezesti plangand... fara motiv.
Trece, sunt faze ale copiilor mici!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Aceasta stare poate preveni si aparitia menstruatiei

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează