| MRI18 a întrebat:

Buna TPU, am nevoie de ajutor, un prieten este in spitalul tbc deja de 3 luni, doctorii nu vor sa il lase acasa, pentru inca 3 luni, azi i-au venit rezultatele si i-au iesit foarte bune, nu mai are absolut nimic ce a avut, la fel a fost si luna trecuta la analize, dar doctorii vor sa il tina inca 3 luni obligat fortat in spital gen "sub supraveghere"
iar el nu se poate externa ca de abia peste 5 luni ajunge major...
Au tot dreptul doctorii sa il tina inca 3 luni in spital chiar daca luna trecuta si azi i-au iesit rezultatele foarte bine si nu are absolut nimic?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| Jassmina a răspuns:

TBC-ul nu se vindeca in 3 luni, iar faptul ca analizele i-au iesit bune NU inseamna ca-i vindecat, dimpotriva, doar ca merge bine recuperarea.
Da, medicii au dreptul si-l pot tine 6 luni in spital, asa cum se tin toti pacientii gravi cu TBC, fiind o boala extrem de contagioasa si netratat corect si complet, mortala.
Hai sa ne intelegem, daca ii ieseau analizele foare bune, era deja acasa, zburda, dar medicii nu-i spun tot adevarul odata ce ei insista sa-l tina in spital. pare a fii copilas, deci incearca sa-l fereasca in a-i crea stres, spunandu-i cat este de grav, dar il tin in spital, tocmai ca sa-l faca bine.

| MRI18 explică (pentru Jassmina):

Dar el nu a fost internat pentru tbc, el a fost internat din cauza ca avea pata pe plaman, care s-a vindecat

| Jassmina a răspuns (pentru MRI18):

Este evident ca nu i s-a spus tot adevarul ca sa nu-l sperie, dar daca medicii insista sa-l mai tina in spital, inseamna ca-i grav si nu este complet vindecat, chiar daca analizele sunt bune, aratand ca de fapt este spre vindecare.
Nici un medic din lume nu-i nebun sa propuna extensia unui pacient in spital, daca acela nu este grav bolnav, dar evident ca nu-i spune copilului in fata tot adevarul, ca sa nu-l sperie.
Nu vad totusi problema, de ce se grabeste acasa?
Este bolnav si are nevoie de supraveghere medicala inensa, deci sta foarte bine in spital!
Tu ca prieten nu-l ajuti daca pui paie pe foc si-l intrati.
Da-i pace, ca-i destul de grav si nici el nu stie tot adevarul!

floresdemayo
Userul Lunii
| floresdemayo a răspuns:

Nu cred că analizele sunt (prea) OK.
Doctorii s-ar putea să-l protejeze de vesti nu tocmai plăcute, fiindcă, bolnavul, in primul rând, are nevoie de sprijin psihologic, deci contează foarte mult starea psihică, iar speranța și incurajarea, pot grăbi vindecarea, ori pot prelungi viața. În caz contrar, efectul poate fi tocmai invers. Gândurile ne influenţează emoţiile.
Părintii lui ar trebui să fie cei preocupați de situatia lui, să aibă grija ce o ai tu acum, adică, să-i caute personal pe medicii care il tratează (poate că au și făcut-o), și să-i intrebe despre evolutia bolii fiului lor. Doctorii au datoria să spună adevărul rudelor de gr I. Uneori, le comunică adevărul și bolnavilor, fără să aibă nicio reținere, dacă-i distruge psihic (depinde de medic). Poate că părintii lui stiu, insa nu iti spun tie, fiindca, fiind prieteni, știu că i-ai transmite totul fiului lor.
Fiind minor, cred că poate fi externat, doar pe semnătura părintilor, care i-au la cunoștință toate riscurile la care il expun pe fiul lor. Si nu cred că semnează vreun părinte, condamnarea la moarte a copilului...

| 19flo79 a răspuns:

Obligat nu te poate tine nimeni, nici o lege! happy

| MRI18 explică:

Asta vreau sa intreb pe scurt, daca doctorii au dreptul sa il tina in spital inca 3 luni daca deja ultimele 2 analize (luna trecuta si azi) i-au iesit foarte bune, specific din nou, nu este major, iar in data de 8 ar trebui sa il lase acasa dar vor sa il m-ai tina 3 luni obligat fortat