| rolanddan12 a întrebat:

Am 14 ani si 8 luni... deci aproape 15 ani si am o inaltime de 1, 82 m. ceea ce eu cred ca este putin cam mare pentru varsta mea. Nimeni din familia mea nu este foarte inalta ...si vreau sa va intreb daca o sa mai cresc? Pana la ce inaltime o sa ajung? Si CE EXERCITII AR TREBUI SA FAC CA SA MA OPRESC DIN CRESTEREA IN INALTIME?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Câştigător
| Donsavas a răspuns:

Dacă ești băiat, e bine, cred ca vei mai creste, în general, copiii își depășesc părinții. Dacă ești fata, în mod normal, crești pana la 18 dar tu cred ca te ai înălțat pe cât trebuia deja. Nu vor mai exista diferențe mari. Oricum, trebuie, începând din adolescenta, sa mergi la un control endocrinolog.

| rolanddan12 explică (pentru Donsavas):

Ms laughing sper ca nu mai cresc mult... adica fac fotbal si normal trebuie sa fiu inalt dar nu vreau sa depasesc 1:85

2 răspunsuri:
andreia67
| andreia67 a răspuns:

Nu poti influenta cresterea in inaltime, nici in sus nici in jos. Probabil tu esti din aia "repede crescatori" care si-a epuizat deja mare parte din potentialul de crestere. Vei avea undeva intre 1.85 si 1.90 inaltimea finala. Era altul pe aici care tot la 1.82 era disperat sa creasca cel putin la 1.90.