| Katherinexoxy a întrebat:

Buna TPU.
Am o intrebare.
Iubitul meu a fost la Un dentist in Mures (Sunt 2 cupluri si amandoi lucrau) sa ii puna un aparat ca sa ii poata indrepta dintii.
A mers ceva timp si totul a mers bine.
Acum o luna i s-a apart aparatul si parintii lui au sunat acolo si s-a dus inapoi in Mures si dentistii si-au cerut scuze apoi au rezolvat problema.
Acum, de 2 zile are o durere in spate la dinti, sârma este in spate cazuta dar nu se vede. Nu prea poate manca si tot incearca sa il miste dar nu stiu daca e bine.
Pot da mai multe detalii.
Ce sugestii puteti da?

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
Răspuns Apreciat de Editori
| Nonononono1 a răspuns:

Cu siguranta faptul ca il doare si ii afecteaza viata de zi cu zi, nu e bine. Cel mai probabil a iesit sarma de la aparat din suport si fie pune presiune pe dinti, fie pe gingie. Ca sugestii, normal, sa mearga sa i-o puna inapoi sau la un alt ortodont doar pentru acest lucru, fiind un procedeu foarte simplu si foarte rapid. Daca nu e posibil sau deranjeaza tare, poate sa incerce sa o miste, dar e posibil sa iasa si mai tare si sa cauzeze si mai mult disconfort. Ce ar face ortodontul este sa ia clestele si sa taie bucata problematica din sarma, dar nu as recomanda sa faceti singuri asa ceva daca nu stiti ce faceti. Daca sarma zgarie gingia, poate incerca sa puna ceara pentru aparatul dentar pe sarma (~2 lei) si glicerina boraxata (~2 lei) pe locurile inflamate/afectate ale gingiei si/sau obrazului. Succes?

2 răspunsuri:
| anonimg a răspuns:

Să meargă înapoi la dentist și să rezolve problema în mod fizic.

| aumih16 a răspuns:

Trebuie sa iti rezolvi problema! nu poti sa stai asa! ce vrei sa mananci cu paiul! stii ce nasol naspa este! nu ai idee!