|

Buna TPU... am o mare problema. Am stat cu niste monstri in trecut, din cauza carora am ramas cu niste traume foarte mari. Am stat internat de 2 ori la psihiatrie si iau in continuare pastile pentru depresie si tulburare obsesiv compulsiva. Problema este ca nu vreau sa devin ca ei. Am tot auzit ca daca esti agresat, devii agresor si tot felul de chestii de astea. Tot ce vreau e sa nu devin ca ei. Vad in toate persoanele, prieteni, sau necunoscuti, ii vad pe ei, gen ii asociez cu ei. Nu stiu ce sa mai fac. Voi aveti aceasta tulburare?

6 Raportează Evaluează
Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
6 răspunsuri:
| a răspuns:

Ceea ce cred eu ca as fi bine pentru tine este sa te accepti asa cum esti, sa lasi gandurile sa treaca pe langa tine, sa nu iti mai fie frica, sa nu iti fie teaca ca tu gandesti asa despre alte persoane, este totul in mintea ta, frica nu e buna deloc, fii curajos, incearca sa iti infrunti demonii. Gandurile iti zic ceva, dar tu nu le asculta, nu lua aminte la ele, nu te gandi prea mult la ele, incarca sa iti gasesti o ocupatie, frumoasa, iesi in natura, citeste, interactioneaza cu omanei buni, ca sa iti schimbi perceptia si alunga teama si frica din inima si mintea ta. Hai sa incerc sa iti dau un exercitiu de lupta cu gandurile. Daca un gand incearca sa iti perturbe linistea cand vezi vreun om, incearca sa zici in sinea ta cu bucurie si iubire: "si ce daca el e monstru, e un monstru bun si placut, la fel ca un ursulet de plus" si gandeste-te la un ursulet pufos si dragalas, care nu are ce sa iti faca, si ai sa vezi ca usor usor iti vei domoli monstrii mintii.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Nu vei deveni ca ei pentru că tu gândești. Tu poți să faci diferența dintre ce se este bine și ce este rău; de aceea nu vei deveni ca ei.
Ei nu au făcut această diferență, nu au vrut să o facă și astfel acei oameni au devenit monștri. Eu nu dau doi bani pe mentalitatea comunistă.
Orice bou și orice vacă poate da naștere la copii; dar puțini sunt acei oameni care știu să-și crească copii în dragoste.
Cu toate acestea nu suntem lăsați singuri. Chiar dacă am trăit (și mai trăim) cu monștrii, este dorința lui Dumnezeu și nevoia noastră ca să ne apropiem de Dumnezeu. Viața alături de El ne va oferi echilibru, pace și liniște, chiar și în mijlocul monștrilor care și-au luat pe nedrept numele de "părinți".
Înțeleg că există oameni săraci, că sunt bolnavi din diferite cauze; dar niciodată nu pot înțelege cum de există oameni care nu își iubesc copii. Animalele care nu au rațiune își iubesc mai mult puii lor decât își iubesc oamenii proprii lor copii. Acest lucru nu îl înțeleg, și niciodată nu îl voi accepta.
Dacă ar fi după mine, un părinte care nu-și iubește copiii trebuie condamnat la moarte, iar copilul lăsat să trăiască. Astfel, oamenii nu se vor mai gândi de două ori dacă să facă copii, ci se vor gândi de un milion de ori. Pentru că este mai bine să nu faci copii, decât să-i faci și să nu-i iubești. Pentru că un copil neiubit nu-și dorește altceva decât moartea.

Dar mulțumiri fie aduse lui Dumnezeu pentru că nu ne-a lăsat fără speranță. Chiar dacă multi copii au fost lipsiți de dragostea părintească, ei pot să caute dragostea la Dumnezeu, la Acela care zilnic poartă de grija oricărei ființe. Căci mâna Lui ne-a creat, și nu oamenii. Dumnezeu a oferit oamenilor privilegiul, bucuria de a da naștere la copii; dar cei mai mulți oameni s-au dovedit nevrednici de aceasta. Dar va exista o judecată în care Dumnezeu va întreba pe orice părinte: "Ce ai ...2004 - 2239 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Daca nu vrei sa fii ca ei nu vei fi ca ei. Tu alegi cum vei fi si cum te vei comporta cu ceilalți.
Stai in compania oamenilor buni, oameni care sa te inspire prin comportamentul lor. Gaseste-ti prieteni pozitivi care iti transmit ganduri bune. Daca nu-i gasesti in cercul tau cauta-i prin biserici. Acolo ai mai multe sanse sa găsești astfel de oameni.
.

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Eu zic sa iti faci multi prieteni si sa petreci timpul cu ei..cu timpul vei scapa de acel sentiment

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

Din câte văd ce ai scris ție îți este frică de tine. Ai teamă de propria persoană. Vrei să fii o persoană blândă și caldă, dar te temi că nu vei reuși din cauza acelor traume din copilăria ta? Nu te îngrijora, deja ești un om bun! Faptul că te preocupă atâta să fii bun și să nu fii agresor, dovedește că te gândești la oamenii din jurul tău și vrei ca prezența ta lângă ei să îi încălzească, nu să îi înspăimânte. Eu cred că nu vei deveni agresor. Poate că mulți oameni maltratați ajung să maltrateze și ei la rândul lor, dar asta ține și de gândirea fiecărei persoane. Fii pozitiv și totul va fi bine. Viața nu este de cele mai multe ori ușoară. Viața este crudă și înșelătoare. Viața este întunecată și dură, adevăratele sentimente de liniște sunt atât de greu de găsit și poate că simți că numai poți avea încredere în nimeni deoarece crezi că nimeni nu te vrea, nimeni nu te poate ajuta și nimeni nu vrea să te ajute... Dacă crezi asta, înseamnă că și tu ai o stimă de sine scăzută. Eu mă cred o ciudată, uneori cred că orice aș face, niciodată nu voi fi pe placul nimănui. Dar îmi place să cred că destinul ni-l facem singuri. Chiar dacă la început vedem doar întuneric, chiar dacă suntem prinși în propriile coșmaruri la nesfârșit, mie îmi place să cred că ne putem schimba destinele. Vreau să cred că pot face lumea loc mai bun cu prezența mea. Fiecare gest frumos făcut de un om, chiar dacă este vorba de un singur, contează! Binele poate învinge răul. Atâtea lucruri fanteziste există pe pământ, care totuși sunt reale. De ce nu ar exista și fericirea? Pentru că noi, oamenii, de cele mai multe ori nu o acceptăm în viață noastră. Ce vrea să însemne asta? Refuzăm să mai zâmbim. Uităm să mai visăm, numai avem pasiuni și distrugem orice urmă de speranță din inimile noastre. Ne închidem în noi și încercăm să ne întemnițăm inima într-o ...2004 - 2275 + Vezi răspunsul întreg

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează
| a răspuns:

M-ai facut sa rad, felicitari tinere!

RăspundeRăspunde Raportează Evaluează