| Briannaa12 a întrebat:

Bună, TPU! Am o problema cu un prieten de al meu. În urma cu un an de zile a consumat LSD și LMD, doua droguri cu efect halucinogen. Spune ca a luat doze foarte mici și că atunci nu a avut nicio halucinație. Apoi, de un an încoace doar a fumat marijuana și nu a consumat nimic altceva. A fost normal pana de curând, nu s-a manifestat ciudat în acest an de zile, pana în momentul în care a avut un accident de mașină nu foarte grav (însă soldat inclusiv cu niște raniri în zona capului). Din acel moment și până acum are episoade de delir ( se manifestă ciudat, vorbește în limbi străine, devine agresiv uneori, spune că el este Iisus, că cineva vrea să îl omoare etc.). Atenție, sunt doar episoade. El nu este tot timpul asa, ba din contră, în restul timpului este foarte normal și serios și lucid, de parcă nimic nu s-ar fi întâmplat. Se declanșează periodic de la anumite zgomote, de exemplu. Bineînțeles că va solicita ajutor medical, a făcut deja câteva demersuri în acest sens... Însă până atunci, vreau să îi întreb pe cei care se pricep sau au cunoștințe în domeniu, care ar putea fi cauza manifestărilor bizare? Drogurile sau loviturile la cap? Dacă sunt drogurile, de ce nu s-a manifestat pana acum și se manifestă abia după accident? Mulțumesc mult. M-aș bucura să văd răspunsuri elaborate dacă cineva de pe aici are cunoștințe medicale.

Atenţie! Problemele de natură medicală sunt probleme serioase care necesită asistenţă/consult specializat. Sugestiile date de utilizatorii TPU au doar o valoare orientativă şi în nici un caz nu exclud consultul profesional medical. Prin urmare vă recomandăm să apelaţi la personal medical specializat atât pentru diagnosticare, cât şi pentru tratament.
10 răspunsuri:
| darrio2007 a răspuns:

Drogurile asociate cu loviturile la cap. Este destul de logic.

sadrian46
| sadrian46 a răspuns:

Drogurile sau loviturile la cap? Și, și.

| Catrice a răspuns:

Brb stai să-ți fac un rmn

| KronstadtRevival a răspuns:

Zici că ai o problemă. Deci, care este problema ta?

| Dandiiiiiiii a răspuns:

Nu "Bineînțeles că va solicita ajutor medical".
Sa mearga cat mai repede. Si sa accepte ajutorul. Pentru drogati, desi si-o fac cu mana lor, culmea, tratamentul e gratuit.
Iti spune el ca nu a avut nimic pentru ca nu va intalneati cand era drogat. Acum l-ai prins.

| Briannaa12 explică:

Pentru toți cei care insinuează că vezi doamne, am zis "un prieten" ca să nu mă refer la mine... Chiar nu e vorba despre mine, ci de o persoană foarte dragă mie. Luați în serios, nu e o glumă.

| Manuella12 a răspuns:

Poate sa fie și de la marijuana mai ales ca este stropita cu legale. probabil ca și accidentul a accentuat. Cel mai bine sa meargă la doctor. Sănătate

| CrisDroc a răspuns:

Acest episod cu Isus l-am avut si eu si a fost Ultimul, mă credeam Dumnezeu, tot felul de chestii creștine, apoi m-am pocăit! Si acum sunt 9 ani aproximativ decând numai fumez, beau sau consum substante! Mi*am întemeiat o Familie, am copil si mă bucur enorm de acel Episod, a fost urât intr-adevar, dar poate asa a trebuit să fie!